Jules Ortjens, Jules Ortjens (J.R.A.)

Uitgebreid profiel is alleen beschikbaar in Engels.

Vanuit academisch oogpunt richt Jules Ortjens zich op Europese identiteit en de geschiedenis van Europese integratie, met een specifieke interesse in Russische identiteit, Christelijke identiteit en Christen-democratie. Op het gebied van theorieën en methodologieën werkt hij vooral met discoursanalyse en de studie van collectieve herinneringen ("memory studies").

Hij rondde een bachelorstudie af in "Political Culture - Arts & Culture" (politieke cultuur -cultuurwetenschappen) aan de Universiteit Maastricht. Daarna studeerde hij deels aan de Estische Universiteit van Tartu en deels aan de HSE in Moskou, waar hij afstudeerde in EU-Rusland studies. Uiteindelijk rondde hij nog een onderzoeksmaster "European Studies" af, waar hij zich specialiseerde in de geschiedenis van Europese integratie.

Hij combineert zijn werk als docent aan de FASoS en, af en toe, aan het UCM, met zijn werk als gemeenteraadslid voor de Gemeente Maastricht. Door deze combinatie heeft hij inmiddels veel ervaring in politiek in de praktijk, ook als het gaat om vaardigheden in onderhandelingen en debatteren.