Onderwijs

De Faculty of Science and Engineering biedt verschillende opleidingen aan op bachelor- en masterniveau op gebied van natuurwetenschappen, technologie, techniek en wiskunde en verschillende 'liberal arts and science'-opleidingen.

Bacheloropleidingen

Data Science and Artificial Intelligence

Maastricht Science Programme

Maastricht Science Programme biedt de mogelijkheid om je eigen curriculum samen te stellen met vakken in biologie, scheikunde, wiskunde, natuurkunde, neurowetenschappen en verschillende interdisciplinaire vakgebieden zoals biomedische technologie en ondernemerschap.

Lees verder
Maastricht Science Programme

Circular Engineering

Om een gezonde planeet en een sterke economie te garanderen voor huidige en toekomstige generaties, is een transitie naar een circulaire economie nodig. Een circulaire economie kenmerkt zich door een systeem van gesloten 'lussen', waarbij idealiter geen afval ontstaat, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en grondstoffen, componenten en producten hun waarde behouden. Deze transitie vraagt om innovatieve wetenschappelijke en technische oplossingen die om een nieuwe manier van denken vragen.

Lees verder
Circular Engineering

Computer Science

Computers zijn overal. Ze kunnen al veel: computers maakten de weg vrij voor zaken als internet, simulaties van klimaatverandering, videogames en gepersonaliseerde gezondheidszorg. Tegelijkertijd staan we nog steeds voor veel uitdagingen waarvoor betere computers nodig zijn. Daarom blijven computerwetenschappers de grenzen verleggen van wat deze systemen kunnen doen.

Read more

Business Engineering

Leer reageren op de uitdagingen van de huidige samenleving die wordt gekenmerkt door snelle technologische ontwikkelingen en radicaal verschillende bedrijfsmodellen, zoals additive manufacturing of virtual reality-toepassingen. Als alternatief het groeiende belang van het analyseren en interpreteren van big data en het begrip dat de mensheid slimmer zou moeten zijn in het gebruik van de beperkte natuurlijke hulpbronnen op onze planeet.

Lees verder
Business Engineering

University College Maastricht

University College Maastricht is een liberal arts and sciences honours college dat kleinschalig en gepersonaliseerd bacheloronderwijs verzorgt. Kies uit meer dan 150 verschillende vakken in 'humanities, social sciences and science' om een academisch profiel op te bouwen dat jou helpt je toekomstige doelen te bereiken.

Lees verder
University College Maastricht

University College Venlo

Het is bekend dat voeding als medicijn kan worden beschouwd en dat voedsel kan worden gebruikt bij het voorkomen of behandelen van verschillende chronische ziekten. Bij University College Venlo kun je je eigen curriculum samenstellen op het gebied van gezondheid, voeding en business.

Lees verder
University College Venlo

Masteropleidingen

Artificial Intelligence

Data Science for Decision Making

Data Science for Decision Making maakt je vertrouwd met methoden, technieken en algoritmen die kunnen worden gebruikt om belangrijke problemen in wiskundige modellering en besluitvorming aan te pakken.

Lees verder
Data Science for Decision Making

Biobased Materials

Aangezien de wereld zonder fossiele brandstoffen komt te zitten, moeten we duurzame materialen ontwikkelen, die mogelijk volledig nieuwe eigenschappen hebben. Biobased Materials geeft je de kennis en vaardigheden om deze uitdaging aan te gaan.

Lees verder
Biobased Materials

Systems Biology

Systeembiologie is een opwindende nieuwe, holistische benadering die biologie, computermodellering en wiskunde combineert om innovatieve modellen te creëren. Het uiteindelijke doel is de ontwikkeling van virtuele versies van biologische systemen, die leiden tot nieuwe inzichten en uiteindelijk voorspellingen over het gedrag van dergelijke systemen.

Lees verder
Systems Biology

Imaging Engineering

Wil je een revolutie teweegbrengen in hoe wetenschappers de wereld en alles erin zien? Start een master in imaging engineering!

Lees verder
Circular Chemical Engineering