Vijf jaar Brightlands Smart Services Campus

Het eerste lustrum van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen was reden voor een feestje. Een dubbel feestje zelfs, want naast het vijfjarig bestaan werd ook de officiële opening van AI-hub Brightlands gevierd. 

De Heerlense campus is één van de zeven Nederlandse AI-hubs. Bijzonder is dat deze ontwikkelplek voor artificial intelligence en data science zich speciaal richt op mensgerichte AI. Dat betekent dat AI wordt ingezet om aan duurzame welvaart te werken en om antwoorden te vinden op sociale en economische vraagstukken.

Astrid Boeijen, CEO Brightlands Smart Services Campus en kwartiermaker AI hub Brightlands keek tijdens het jubileumfeest terug op wat er de afgelopen vijf jaar is bereikt op de campus, ook keek ze vooruit. Astrid: ‘De komende vijf jaar gaan we enorm groeien. We zitten in de lift, dat merk je. We hebben een grote aantrekkingskracht op bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Met elkaar gaan we een landschap neerzetten waarin de AI-hub Brightlands van wezenlijke betekenis is. Voor de stad, voor Limburg en in de verbinding naar alle andere hubs en de Nederlandse AI coalitie ook voor Nederland. Alles wat wij doen haakt bovendien rechtstreeks aan op de plannen van Europa op het gebied van data science en AI én op het herstel van Europa na de coronacrisis.’