Uitslag subsidieronde Comenius Teaching Fellows 2019

Gijs van Dijck en Marcel Schaper hebben vorig jaar in samenwerking met collega's van IDS en twee van onze studenten een projectaanvraag ingediend bij het NRO voor het doorvoeren van een onderwijsinnovatie binnen een vak of cursus. Ze hebben net te horen gekregen dat ze de financiering toegekend hebben gekregen en zullen met hun project kunnen gaan starten. Het team zal een platform ontwikkelen waarbij de door hen eerder ontwikkelde netwerkanalysetool ‘Case Law Analytics’ kan worden gebruikt in ons onderwijs (maar ook door onderzoekers bij het doen van onderzoek).

Ze gaan de te ontwikkelen technologie voorts ook gebruiken in een of meer cursussen. Het project, dat zich richt op Nederlandse jurisprudentie, past perfect in het Sectorplan en in het programma van het Law & Tech Lab.

Lees ook

  • Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.

  • Vorige maand kreeg Dr. Konrad Kollnig een AiNed Fellowship toegewezen voor zijn onderzoeksproject RegTech4AI. Het project combineert expertise op het gebied van recht en technologie om regelgevingstechnologieën te ontwikkelen voor burgers, handhavingsinstanties en bedrijven op het gebied van...

  • De Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) van de Universiteit Maastricht (UM) kreeg in de recente toewijzing van beurzen binnen het AiNed Fellowship programma een Fellowship toegekend voor een onderzoeksproject van Dr. Konrad Kollnig. Met het project ‘RegTech4AI: Pioneering Regulatory Technologies...

Meer nieuws