30 oktober 2017

UCM neemt deel aan EU-project om Liberal Arts en Sciences te promoten

University College Maastricht (UCM) neemt deel aan een driejarig Erasmus+ project genaamd: ‘Creating Responsive, Engaging And Tailored Education with Studentets’ (CREATES). Het project promoot Liberal Arts and Sciences in Europa en stimuleert samenwerking tussen Europese universiteiten.

Toolkits

Deze toolkits zullen aan andere universiteiten worden gepresenteerd tijdens een reeks conferenties, waaronder één over studieloopbaanadvies die in 2020 in Maastricht georganiseerd gaat worden. Docenten, studieloopbaanbegeleiders en studenten wordt dan geleerd hoe te werken met de toolkits tijdens een reek internationale trainingen.

Volgens Prof. Dekker is het CREATES-project een doorbraak in Europees Liberal Arts-onderwijs: “Alle partners in dit project geven interactief, boeiend en op maat gemaakt onderwijs en hebben uitgebreide ervaring hiermee. Samen vormen zij een hechte Europese community die aan de voorhoede van educatie-innovatie staat.”

Erasmus+
Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. De gedachte erachter is dat mensen zich voortdurend kunnen ontwikkelen door onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren: een leven lang leren.