Tanspenning voor Jos Lemmink

Tijdens zijn afscheidscollege heeft Jos Lemmink, hoogleraar Marketing and Service Innovation, de Tanspenning ontvangen, de hoogste UM-onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de universiteit. 

Jos Lemmink is al bijna veertig jaar een integraal onderdeel van de School of Business and Economics (SBE). Zijn UM-avontuur begon in 1985, toen hij toetrad tot de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Limburg.

In de loop der jaren vervulde hij veel verschillende functies bij SBE. Zo was hij hoofd van de afdeling Management Sciences en de afdeling Marketing, directeur van de onderzoeksschool METEOR en associate onderzoeksdecaan. Van 2006 tot 2013 en in de zomer van 2022 was hij decaan van SBE. Ook was hij lid van een aantal internationale adviesraden en raden van bestuur van EQUIS en AACSB.

De afgelopen 39 jaar was Jos Lemmink een onvermoeibare voorvechter van samenwerkingen tussen de UM en de lokale gemeenschap. Zijn inzet ging verder dan de groei van de UM en SBE: hij spande zich ook in voor de groei van de regio als geheel. Dit wordt benadrukt door zijn actieve deelname aan regionale ontwikkelingsprogramma’s en de ontwikkeling van de Brightlands campussen. “Zijn impact gaat verder dan zijn professionele prestaties. Hij is een rolmodel en een inspiratie voor promovendi, talloze studenten, projecten en onderwijsgroepen”, zei UM-vicevoorzitter Nick Bos bij de uitreiking van de Tansmedaille.

Lees ook

  • De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft dr. Marieke Hopman en dr. Guleid Jama financiering toegekend voor hun nieuwe onderzoeksproject CHILD-WAR. 

  • YUFE is thrilled to announce that its student program, the YUFE Student Journey, evolves into OpenYUFE, enabling students to apply all year long.

  • Hij omschrijft zichzelf als ‘een redelijk rationeel wezen’. Wanneer hij woorden als ‘genieten’, ‘liefde’ of ‘eenzaam’ al in de mond neemt, corrigeert hij zichzelf onmiddellijk: “Nouja, liefde, groot woord. Laten we zeggen dat mijn affiniteit met de universiteit tot bloei kwam in Maastricht.” Na 25...