Prof. Gerard René de Groot gekozen tot lid van het Comité van Experts van de Europese Charter voor regionale en minderheidstalen

Op 14 december 2016 heeft het Comité van Ministers van de Raad van Europa Prof. René de Groot gekozen tot lid van het Comité van Experts van de Europese Charter voor regionale en minderheidstalen.

LAW rene de groot

Het Comité van Experts onderzoekt de periodieke rapporten die de 25 Verdragsluitende Staten verplicht zijn elke drie Jaren te maken. Na een eerste bestudering van het rapport bezoekt een werkgroep van drie experts het desbetreffende land en hoort vertegenwoordigers van nationale minderheden en taalgroepen, alsmede de authoriteiten over de implementatie van de Charter. Op de basis van de verzamelde informative worden evaluatie rapport en aanbevelingen aangenomen.

De verkiezing van René de Groot is voor een termijn van zes jaar. Op 14 december 2016 heeft het Comité van Ministers ook het vijfde evaluatie rapport over de implementatie van de Charter door Nederland aangenomen.

Lees ook

Meer nieuws