Nieuwe faciliteiten op Brightlands Campus Greenport Venlo: Innovatie gedijt in het unieke ecosysteem van gezonde voeding en tuinbouw.

Op de Brightlands Campus Greenport Venlo openen binnenkort drie nieuwe onderzoeks- en demonstratiefaciliteiten: het Food Concept Center, het Experience Center for Future Food en een fysieke landingsplaats en werkplaats voor startups en spin-offs.

Het Food Concept Center wordt een expertisecentrum voor consumentenonderzoek en productoptimalisatie, voortbouwend op het huidige Brightlands Test, Taste & Concept Center, het Laboratory for Behavioral Gastronomy en het Food Claims Center Venlo van de Universiteit Maastricht. Het tweede project is het Experience Center for Future Food, dat bezoekers een multi-sensorische ervaring van tuinbouwtrends en -ontwikkelingen zal bieden, waardoor het productbegrip en het marktsucces worden vergroot. Het derde initiatief beoogt startups en spin-offs een fysieke landingsplaats te bieden op de campus in Venlo.

Villa Flora

Met de nieuwe centra kan de campus groeien als een hoogwaardig ecosysteem van bedrijven, onderwijsinstellingen en (R&D) voorzieningen op het gebied van gezonde voeding en hoogwaardige tuinbouw. Birgit Teunissen, Manager Strategische Projecten van Brightlands, is blij met de goedkeuring. “De voorbereidingen zijn al in volle gang en iedereen staat te trappelen om te starten.” De provincie Limburg financiert het project uit de 2e tranche van de Regio Deal Noord-Limburg. Mede-initiatiefnemers van deze nieuwe faciliteiten zijn onder andere de groentezadendivisie van BASF, Scelta Mushrooms en ZON fruit & groenten.

Lees ook

  • Afval hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten: het klinkt als de oplossing voor het terugdringen van fossiele grondstoffen in bijvoorbeeld de productie van kunststoffen. Maar, hoe doe je dat op industriële schaal? Op 28 november kregen de Universiteit Maastricht en haar partners TNO en...

  • Onder de naam ‘Terra’ heeft Albert Heijn een 100 procent plantaardige productenlijn geïntroduceerd, met zo’n tweehonderd verschillende voedingswaren, variërend van dranken tot broodbeleg en vleesvervangers. Hoe duurzaam en gezond zijn die producten?

  • Nikola Prianikov kwam uit Kiev naar Maastricht om Data Science en Artificial Intelligence te studeren. Hij vertelt hoe het Foundation Programme van de UM deuren opent voor internationaal talent, hoe hij genoot van zijn studietijd ondanks oorlog en rampspoed, en hoe een carrière in Nederland tot de...