NACADA kiest UCM’er Oscar van den Wijngaard als voorzitter van Global Initiatives Committee

NACADA, een wereldwijde organisatie voor academisch studentadviseurs, heeft Oscar van den Wijngaard, docent en coördinator Academic Advising bij University College Maastricht, benoemd als voorzitter van de Global Initiatives Committee. Van den Wijngaard zal in oktober a.s. starten met zijn voorzitterschap tijdens de grote jaarlijkse NACADA conferentie in Atlanta en deze positie vervullen tot oktober 2018.

NACADA is in 1979 gestart als non-profit organisatie met als doel de kwaliteit en ontwikkeling van academisch studieadvies te bevorderen ten gunste van de (educatieve) ontwikkeling van studenten in het hoger onderwijs. Inmiddels is NACADA uitgegroeid tot een netwerk met 13.000 leden, bestaande uit stafmedewerkers, studieadviseurs, consultants en andere functionarissen die betrokken zijn bij de intellectuele en persoonlijke ontwikkeling van studenten.


De Global Initiatives Committee houdt zich bezig met het ontwikkelen van een visie en daaraan gekoppelde concrete strategieën voor meer internationale samenwerking tussen individuele studieadviseurs en organisaties voor studiebegeleiding, en de rol die NACADA daarbij kan spelen. Een voorbeeld daarvan zijn de internationale conferenties over ‘academic advising’ die NACADA organiseert, en waarvan de eerste in 2013 plaatsvond in Maastricht.

Oscar van den Wijngaard

Lees ook

Meer nieuws