Maastrichtse onderscheiding voor Nick Bos

Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UM, is geëerd met het Teken van Verdienste van de stad Maastricht. Hij kreeg het ereteken op 6 juni uit handen van locoburgemeester Hubert Mackus vanwege zijn grote verdiensten voor de universiteit en voor Maastricht. Begin juli neemt Nick Bos afscheid van de universiteit. 

Namens de gemeente roemde Mackus in zijn toespraak de rol van Nick Bos bij de groei van de universiteit, maar ook bij de ontwikkeling van Maastricht en Zuid-Limburg. “Wat zeker niet onvermeld mag blijven, is uw rol bij de vier Brightlands Campussen (…) Limburg en Maastricht hebben dankzij deze campussen faam in het onderzoek naar oplossingen voor grote, mondiale transitievraagstukken. Bij dit alles heeft u oog gehad voor de monumentaliteit van de stad Maastricht. Als portefeuillehouder vastgoed van de universiteit heeft u nadrukkelijk gekozen voor het behoud van cultureel erfgoed in de stad.” 

Het Teken van Verdienste is een onderscheiding voor personen die jarenlang met betrokkenheid een functie hebben vervuld bij de overheid of bij een organisatie die belangrijk is voor het bestuurlijke, economische, culturele of sociale functioneren van Maastricht. 

Lees ook

  • De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft dr. Marieke Hopman en dr. Guleid Jama financiering toegekend voor hun nieuwe onderzoeksproject CHILD-WAR. 

  • YUFE is thrilled to announce that its student program, the YUFE Student Journey, evolves into OpenYUFE, enabling students to apply all year long.

  • Hij omschrijft zichzelf als ‘een redelijk rationeel wezen’. Wanneer hij woorden als ‘genieten’, ‘liefde’ of ‘eenzaam’ al in de mond neemt, corrigeert hij zichzelf onmiddellijk: “Nouja, liefde, groot woord. Laten we zeggen dat mijn affiniteit met de universiteit tot bloei kwam in Maastricht.” Na 25...