KNAW Early Career Award 2020 voor Vigjilenca Abazi

In het domein Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen heeft Vigjilenca Abazi de KNAW Early Career Award gewonnen met haar onderzoek over het vrij jonge onderwerp klokkenluiden in de Europese Unie.

Haar interdisciplinaire onderzoek waarin ze recht, politieke wetenschappen en politieke theorie combineert, biedt inzicht in het versterken van de publieke stem door wettelijke bescherming van klokkenluiders. Met deze eerste diepgaande studie over klokkenluiden wordt ook de juridische complexiteit van de Europese Unie zichtbaar. Abazi speelt ook een belangrijke rol in de waardering van onderwijs en onderzoek buiten de wetenschap. Zij doet dit met haar internationale lezingen en workshops, haar inzet voor het toegankelijk maken van onderwijs voor meisjes en vrouwen en voor belang van academische excellentie.

KNAW Early Career Award 2020 voor twaalf jonge onderzoekers
Twaalf jonge onderzoekers krijgen een KNAW Early Career Award, drie uit elk van de vier wetenschapsdomeinen van de KNAW: Domein Geesteswetenschappen, Domein Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen, Domein Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen en Domein Natuur- en Technische Wetenschappen.

De prijs, een bedrag van 15.000 EUR en een kunstwerk, is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en vernieuwende, originele onderzoeksideeën hebben. De twaalf  winnaars komen uit de volle breedte van de wetenschap.

Lees ook