Kasia Czabanowska gekozen tot Pool van het jaar 2015 in categorie Science

Kasia Czabanowska is zaterdag 21 november jl. tijdens het ‘Pool van het jaar gala 2015’ gekozen tot meest belangrijke Pool in de categorie Science. Zij werd gekozen vanwege haar werk voor de Universiteit Maastricht en haar inzet voor internationale samenwerkingen.

Kasia Czabanowska is universitair hoofddocent bij de Faculteit der Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Zij is ook coördinator van het Governance en Leiderschap in Europees Volksgezondheid programma en Leiderschap voor Europees Volksgezondheid postgraduaat programma. Daarnaast heeft ze verschillende educatieve programma's voor professionals in de volksgezondheid ontwikkeld en ingevoerd, vooral op het gebied van leiderschap.

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Polonus. De titel ‘Pool van het jaar’ wordt toegekend aan personen die zich in Nederland op excellente wijze onderscheiden met aantoonbare bovengemiddelde resultaten op het gebied van wetenschap en techniek en bijdragen en bouwen aan het positieve imago van het hoge Poolse wetenschappelijke niveau.

Lees ook