ITEM onderzoeker Math Noortmann adviseert Kamerleden tijdens de plenaire zitting Benelux Assemblee 2023

De tweede plenaire zitting van het Benelux Parlement vond plaats op 16 en 17 juni in het Gouvernement in Maastricht. Een delegatie van parlementariërs uit Nederland, België en Luxemburg sprak o.a. uitvoerig over het thema ‘grensoverschrijdende drugscriminaliteit’. ITEM onderzoeker Math Noortmann was uitgenodigd om als wetenschappelijk onderzoeker de problematiek van samenwerking in de grensoverschrijdende drugscriminaliteit nader toe te lichten. 

 Lees meer op de ITEM website

Lees ook

  • Op vrijdag 17 november 2023 vond de ITEM jaarconferentie plaats in het provinciehuis van Den Haag waarin het thema mobiliteit en infrastructuur centraal stond. De gezamenlijke bevinding was dat er nog veel moet worden gewerkt aan het bewustzijn van benodigde prioriteit, het inzetten van (bestaande)...

  • Uit een analyse in de jaarlijkse Grenseffectenrapportage van expertisecentrum ITEM (onderdeel van de Universiteit Maastricht) blijkt dat met name grensregio’s nog een blinde vlek vormen in het streven naar brede welvaart. Het ITEM-rapport is vandaag gepresenteerd tijdens een conferentie in Den Haag.

  • Het College van Bestuur van de UM heeft dr. Maja Brkan per 1 november 2023 benoemd tot bijzonder hoogleraar Digitalisation and EU Law.

Meer nieuws