Brightlands Campus Greenport Venlo

Ingrid Vermeer definitief aangesteld als CEO

Ingrid Vermeer is per 1 januari aangesteld als CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. Vermeer is sinds 1 juli 2023 ad interim bestuurder en eindverantwoordelijk voor het verder versterken en uitbouwen van het ecosysteem inclusief het vastgoed op de campus in Venlo.

Brightlands Campus Greenport Venlo bestaat nu zes jaar en richt zich op het stimuleren van innovaties rondom de thema’s gezonde voeding, future farming en bio-circulaire economie. Op de campus zijn inmiddels meer dan 70 bedrijven en kennisinstellingen actief, samen goed voor achthonderd arbeidsplaatsen.

Vermeer: “De afgelopen jaren is een stevige basis gelegd om van Brightlands in Venlo dé fysieke landingsplek voor de innovatieve tuinbouwketen in Limburg te maken. Er staat inmiddels een ecosysteem waar startups en scale-ups samen met R&D afdelingen van bedrijven en kennisinstellingen werken aan innovatieve vraagstukken. De komende jaren zullen we fors inzetten op het verder ontwikkelen van dit ecosysteem. De ambitie is om de campus verder te laten doorgroeien met meer ondernemers, meer onderzoekers en meer studenten.”

Vermeer geeft aan dat er in 2024 al forse stappen zullen worden gezet. Er wordt verder geïnvesteerd in het toekomstbestendig maken van het vastgoed op de campus,  zodat die een aantrekkelijke vestigingsplaats blijft en er worden zichtbare stappen gezet in het versterken van het ecosysteem. In 2024 groeit Maastricht University op de campus, wordt de Future Food Experience gebouwd en zal het nieuwe Food Concept Centre zijn deuren openen onder de naam Brightlands NovaBite. Om het innovatieve ecosysteem verder te versterken zal de Brightlands campus zich inzetten om de krachten op de campus en in de regio te bundelen en daarmee nieuwe bedrijven aan te trekken en te ondersteunen bij hun verdere ontwikkeling.

Bron: nieuwsbrief Brightlands

Lees ook

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...

  • Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de schooldag. Universiteit Maastricht stond aan de basis van het concept.

  • De chirurg die na uren opereren de OK verlaat, verslagen, om de naasten te vertellen dat de patiënt het helaas niet heeft gered. Deze rol,  die de meeste mensen alleen kennen uit films en tv-series, moest vaatchirurg Michael Jacobs in zijn carrière vaker vertolken dan hem lief was. Letterlijk nooit...