Geef je oude fiets een tweede leven

Vanaf woensdag 3 november organiseert #posifiets in samenwerking met de UM een inzamelactie voor overbodige fietsen. Studenten en medewerkers van de UM kunnen hun oude fiets inleveren, ook als deze dusdanig stuk is dat deze niet meer bruikbaar is. De overbodige fietsen worden opgeknapt door vrijwilligers van de Stichting Fietsbank Maastricht.

#posifiets

De Fietsbank zet zich in voor mensen die geen fiets kunnen aanschaffen. Een beter tweede leven kun je je niet voorstellen voor je oude fiets! Met het inzamelen van fietswrakken worden ook stallingsplekken vrijgemaakt in de stad.

Inleveren kan op elk willekeurig moment bij Tapijn A of Randwyck UNS50 (bij ronding gebouw, de exacte locatie wordt aangegeven met posters). De ingeleverde fiets moet van een label worden voorzien waarmee je duidelijk maakt dat deze afgevoerd kan worden. Dit label kan worden opgehaald bij verschillende recepties van UM.

...of geef je fiets een tweede leven
Om de start van de nieuwe UM-fietsdepots op Tapijn A en Randwyck UNS50 te vieren hebben we voor woensdag 3 november een fietsenmaker uitgenodigd om gratis fietsen te repareren. Hij is van 8 tot 12 uur op Tapijn. Op dat moment is ook het #posifiets promoteam aanwezig, zij delen gratis fietsverlichting uit (ook van 8 tot 11 uur op Randwijck UNS 50).

Lees ook

  • Maak je klaar voor de ultieme Europese verkiezingservaring! Op 29 april organiseren Studio Europa en Politico de derde editie van het Maastricht Debate, als opwarmertje voor de Europese Parlementsverkiezingen (6-9 juni).

  • In de komende maanden delen we op Instagram tips over hoe je gezonder kan leven. Niet zomaar een verzameling van tips, wel gebaseerd op lopende onderzoeken binnen onze faculteit. Initiatiefnemers van dit idee zijn Lieve Vonken en Gido Metz, promovendi bij Caphri, het Care and Public Health Research...

  • Het UM Green Office vertelt over hoe ver het is gekomen sinds de oprichting in 2010 en wat het in de toekomst wil bereiken. Met de recente lancering van het UM Green Network hebben studenten en medewerkers nu meer mogelijkheden dan ooit tevoren om zich in te zetten voor impactvolle...