Een succesvolle Bachelor Open Dag

De Bachelor Open Dag trok afgelopen zaterdag opnieuw een groot aantal aankomende studenten, ouders en andere bezoekers.

De sessies werden goed bezocht, vooral in de ochtend, en de dag verliep zonder problemen. En dat allemaal zonder de Open Dag app, die automatisch inchecken mogelijk maakt en veel praktische informatie biedt. “Onze app is de afgelopen jaren een heel handig hulpmiddel gebleken; dit keer moesten we het zonder stellen en dat lukte prima,” zegt Yvette Sliepen, een van de organisatoren. Haar team kreeg aardig wat positieve reacties (zie onder de foto's).

Reacties

“Het is het fijn om met studenten uit mijn eigen land te praten en erachter te komen hoe het is om hier te studeren. De open dag heeft een hele fijne opzet en de studenten en medewerkers zijn heel aardig en helpen goed.” zei de 22-jarige Aleksandra uit Polen/Duitsland.

Samuel Hawser (17) uit Italië/Frankrijk was onder de indruk van de Q&A session met het Talk-to-an-International-Student team bij het Student Services Centre. Hij had zich ingeschreven voor diverse sessies: Student Story, International Business, Admissions en Problem-Based Learning (PBL). “De kwaliteit van het onderwijs is heel goed. Ik hoor dat er hier, in tegenstelling tot veel andere universiteiten, een hele persoonlijke aanpak is. Er is veel ruimte voor jou als student. Ook het PBL- systeem spreekt me heel erg aan; dat soort groepsonderwijs heb je op veel universiteiten niet.” 

Opkomst

Het precieze aantal bezoekers moeten we dit keer helaas schuldig blijven. Het registratiesysteem lag namelijk nog plat door de cyberaanval van vlak voor de Kerst. Volgens schattingen lag de opkomst iets hoger dan vorig jaar en kwam de helft van de bezoekers uit het buitenland.

Zoals gebruikelijk trok de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences de meeste bezoekers. Aan de overkant van de Maas was de School of Business Economics het meest populair.

De volgende Master Open Dag wordt gehouden op zaterdag 7 maart 2020.

Heb je de Open Dag gemist?​

Geen nood: bezoek onze Virtual Open Day. Die staat 24/7 voor je klaar. Zet alvast de volgende Bachelor Open Dag in je agenda: zaterdag 31 oktober 2020. Op donderdag 13 februari kun je online vragen stellen aan UM studenten tijdens de Bachelor’s Edition van Maastricht University Live.

Bekijk ook onze eventpagina op Facebook.

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Maastrichtenaar Stefan Vrancken (50). Stefan werkt als toegevoegd notaris, maar duikt in de tijd die hij daarnaast...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...