04 jun
16:00

Promotie Valentyna Anufriyeva

Promotores: Prof. dr. Wim Groot, Prof. dr. Milena Pavlova

Co-promotor: Dr. Tetiana Chernysh

Trefwoorden: Kwaliteit van de gezondheidszorg, kwaliteitspercepties, tevredenheid, Oekraïne
 

"Perceptions of quality and satisfaction with primary healthcare in Ukraine"

Dit proefschrift richt zich op de percepties van de kwaliteit van de gezondheidszorg in de eerstelijnszorg in Oekraïne. Net als in andere landen streeft de gezondheidszorg in Oekraïne naar toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hierdoor is kwaliteit van gezondheidszorg een van de meest essentiële waarden van het gezondheidszorgsysteem. Een goede kwaliteit van gezondheidszorgdiensten in de zin van effectieve, veilige en patiëntgerichte gezondheidszorg die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is, is een bekende voorspeller van de gezondheid van de bevolking. Kwaliteit is een belangrijke component van de prestaties van het gezondheidszorgstelsel en kwaliteitsverbetering is een belangrijk doel van het gezondheidsbeleid. Om dit te waarborgen heeft het gezondheidsbeleid op alle niveaus (nationaal, regionaal en facilitair) adequate instrumenten nodig om de kwaliteit van de gezondheidszorg te meten, te handhaven en te verbeteren.

Tijdens het werk aan dit proefschrift was het Oekraïense gezondheidszorgsysteem snel aan het veranderen. Hervormingen in de financiering van de gezondheidszorg brachten veranderingen in management- en onderwijspraktijken op gang, wat verschillende discussies over gezondheidszorg op gang bracht. Over het algemeen werden belanghebbenden in de gezondheidszorg meer open en bereid om deel te nemen aan discussies die het gezondheidssysteem een nieuwe vorm konden geven. Kwaliteitspercepties en tevredenheid over de gezondheidszorg werden dus belangrijker. 

Klik hier voor de livestream.

Lees ook

 • 24 jun
  13:00

  Promotie Yingyi Wu

  "Sitting Smartly in Tertiary Education Exploring Strategies to Tackle Sedentary Behavior for Student’s Cognitive and Physical Well-being"

 • 24 jun
  16:00

  Promotie Denise Slenter

  "Symphonies of Metabolomics: Utilizing graphs as sheet music to orchestrate biochemical interactions relevant in health and disease"

 • 25 jun
  13:00

  Promotie Natalia Y. Makhotkina

  "Negative dysphotopsia"