Aardbeving Syrië en Turkije

Wij zijn als UM-gemeenschap diep geschokt door de zware aardbevingen in Turkije en Syrië die talloze slachtoffers hebben gemaakt. Ook in onze gemeenschap leven studenten, medewerkers en alumni in grote bezorgdheid over familie en vrienden in de getroffen gebieden. Wij voelen sterk met hen mee en bieden graag alle mogelijke ondersteuning.

Kun jij als student of als medewerker steun gebruiken bij het verwerken van de tragische gebeurtenissen in Turkije en Syrië, neem dan contact op met de UM-psychologen (voor studenten) of je leidinggevende (voor medewerkers). Je leidinggevende kan je mogelijk verwijzen naar de juiste personen binnen de UM. Uiteraard kun je als student ook spreken met je studieadviseur Ook daar vind je een luisterend oor.

Giro 555
Giro 555 in actie voor slachtoffers aardbeving, via Giro 555 doneer je direct aan de samenwerkende hulporganisaties.

UM-initiatieven voor de slachtoffers

Organiseer je hulpacties voor Turkije en Syrië die je met onze UM-gemeenschap wilt delen? Of ken je initiatieven die van belang zijn voor de UM-gemeenschap? Laat het ons weten! Deel je actie via de groene knop hier rechts. 

* We waarderen alle hulp en steun aan de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Door de grote hoeveelheid initiatieven zijn wij echter genoodzaakt op deze pagina alleen acties te publiceren die direct gelieerd zijn aan de UM-gemeenschap. Daarnaast verwijzen wij iedereen die een financiële bijdrage wil doen naar de samenwerkende hulporganisaties via Giro555. Doneren kan ook via Ahbap, een Turks NGO-platform dat door alumni wordt aanbevolen.

Initiatieven voor de slachtoffers van de aardbeving?
Laat het ons weten!

Georganiseerde initiatieven door studenten en personeel

WhatsApp groep
Studenten uit het getroffen gebied of met familie in het getroffen gebied vinden steun in elkaar via deze whatsapp groep. Je kunt deelnemen via deze link.

Fundraiser Dance for Turkey
Een benefietfeest georganiseerd door studenten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije op zaterdag 25 februari 2023. Je kunt deelnemen via deze link.

Hoodie sale
Studenten organiseren een hoodieverkoop waarbij ze alle winst doneren aan UNICEF, dat hulp biedt bij aardbevingen. Meer details volgen binnenkort op deze pagina.

aardbving

Photocredits: Wikimedia Commons | VOA