Quick Psychological Referral

Heb je een vraag over je wellbeing of psychische gezondheid? Weet je niet waar je terecht kunt voor psychologische hulp? Neem contact op met de UM Psychologen voor een Quick Psychological Referral (QPR).  Een QPR is een tien-minuten gesprek met een UM Psycholoog waarin je een korte beschrijving van jouw huidige situatie geeft en je meest relevante vragen kunt stellen. De UM Psycholoog verwijst je vervolgens door naar de juiste zorg binnen of buiten de UM.

De UM Psycholoog zal kort je situatie bekijken en je adviseren over wat je moet doen en/of je een specifieke doorverwijzing geven naar de juiste zorg binnen of buiten de UM. 

Je kunt ook gebruikmaken van de beslisboom 'Hoe vind je de juiste begeleiding?' om te zien welk aanbod er is voor jouw hulpvraag.

De QPR vindt meermaals per week plaats. Mocht je niet meteen een vrije afspraak vinden, raden we je aan om even regelmatig onze website te raadplegen. Alle informatie die tijdens de QPR sessie wordt verkregen, wordt vertrouwelijk behandeld en zal niet worden geregistreerd. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om het advies van de UM Psycholoog al dan niet op te volgen.

Maak een afspraak voor een QPR online; Kies bij het maken van een online afspraak de optie QPR Online of QPR at the SSC in het drop-down menu. De UM Psycholoog zal je contacteren op het tijdstip van jouw afspraak.

Wij vinden het belangrijk dat je spoedig een QPR kan inplannen bij de UM Psychologen. Daarom volgen wij de wachttijd wekelijks op. De QPR-afspraken worden drie weken op voorhand aangevuld. Mocht je in eerste instantie niet meteen een afspraak vinden, dan adviseren wij je om regelmatig de website opnieuw te raadplegen.

Hoe haal je het meest uit je afspraak:

  • Kom op tijd.
  • Probeer te verwoorden wat je grootste probleem is.
  • Probeer je hulpvraag te verwoorden.

Spoed of crisis? 
Neem contact op met je huisarts.

Bel buiten de kantooruren de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland (HAP) op +31 (0)43 75 00 123.

Voor levensbedreigende situaties, bel 112.
Als je zelfmoordgedachten hebt, bel 0800-0113 of ga naar 113.nl.