Opening Academisch Jaar 2023/24

Op maandag 4 september openen we in het Theater aan het Vrijthof het academische jaar 2023/24.

Collegevoorzitter prof. dr. Rianne Letschert opent het academisch jaar met een speech. De keynote speech zal dit jaar worden verzorgd door ondernemer Yama Saraj. Daarnaast worden de Edmond Hustinxprijs, de UM Studentenprijs en de Impactprijs uitgereikt. Kortom: het belooft een inspirerende middag vol nieuwe inzichten te worden.

Genodigden kunnen zich aanmelden voor de opening van het academisch jaar 2023/24 via de persoonlijke uitnodiging die zij in de week van 26 juni ontvangen hebben.
Het evenement kan ook gevolgd worden via de livestream, vanaf 15.15 uur op deze pagina.

Werkt deze livestream niet, klik dan hier.

Thema: 'Compassion and challenges: flourishing through resilience'

Onze cultuur is geobsedeerd door kwantificeerbaar succes, status en prestatiedruk. Deze obsessie overstijgt het werk en is steeds vaker zichtbaar in de rest van ons leven. Hoe maken we ruimte voor welzijn en saamhorigheid? Voor mislukking en pijn? En voor genezing en groei? De Universiteit Maastricht wil hier een positieve bijdrage aan leveren en het gesprek openen.

Keynote speaker Yama Saraj

We zijn vereerd dat we Yama Saraj dit jaar mogen ontvangen als keynote speaker. Hij deelt zijn verhaal, dat begint met zijn vlucht uit Afghanistan naar Nederland. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf, SensAi Technologies, dat steeds meer naamsbekendheid krijgt in zijn standplaats Parijs en ver daarbuiten.

In zijn speech kijkt Saraj naar existentiële crises waar studenten vandaag de dag mee te worstelen, naar de maatschappelijke druk op de academische wereld én bespreekt hij hoe de academische wereld hier het beste mee om kan gaan. Hoe kunnen we kritisch blijven, maar tegelijkertijd ook onze successen vieren?

Yama Saraj
Yama Saraj, credits: Michele Caleffi