Gezondheidsuniversiteit | Gezond van binnenuit: voeding en het lichaam
Wat we eten heeft direct invloed op onze gezondheid. In deze reeks gaan we van de basis, het spijsverteringskanaal, naar de praktische gevolgen van wat we eten. Besproken wordt hoe voedingsstoffen worden opgenomen, hoe voeding kan bijdragen aan of beschermen tegen ziekten zoals leverschade en hart- en vaatziekten, en wat de rol is van voeding in het behoud van een gezond lichaam.
Elke avond begint met een college van een expert. De colleges worden zowel live als online aangeboden. De posterpresentaties van de studenten in de pauze en de onderwijsgroepen, waarin in kleine groepen onder begeleiding van studenten dieper op de stof wordt ingegaan, zijn alleen live.
De Gezondheidsuniversiteit Maastricht is een samenwerking tussen het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht. Het is een initiatief van studenten van de Faculty of Health Medicine and Life Sciences (FHML).
De sprekers worden in een later stadium bekend gemaakt op onze website of via www.gezondheidsuniversiteit.nl
De afzonderlijke colleges
1. Maag-darmstelsel: anatomie en functie - Lisa Vork (19 nov)
2. Voedingsstoffen: macronutriënten, vitamines en mineralen - Martijn Brouwers (26 nov)
3. Alcohol en levergezondheid - Ger Koek (3 dec)
4. Hart- en vaatziekten: zout, bewerkt voedsel en cholesterol - Tobias Hommels (10 dec)
5. Lichaamssamenstelling: gewicht en spiermassa - Gijs Goossens (17 dec)
Lees ook
-
AI and Society: Democracy, Health Care, Creativity and Education in the Age of Artificial Intelligence
Studium Generale | Lecture Series8 jan26 feb -
De eenheid van het heelal
Studium Generale | Collegereeks12 jan9 feb -
Peering Inside the Giants: What our Solar System Teaches us About Exoplanets
Studium Generale | Lecture12 jan