Yvonne van der Meer praat over duurzaamheidsonderzoek

Wat is duurzamer? Een boek of een e-reader? Yvonne van der Meer legt uit hoe we steeds moeten kiezen voor de meest duurzame optie. Of iets duurzamer is, hangt van veel factoren af.

Wil je het antwoord weten op bovenstaande vraag? Lees dan de gastcolumn van Brightlands news.

Prof. Dr. Yvonne van der Meer is Project Owner Sustainable Research bij Taskforce Sustainable UM2030, hoogleraar Sustainability of Chemicals and Materials en scientific co-director van AMIBM op Brightlands Chemelot Campus.

Lees ook

  • Quantum Computers

    Wat is Kwantum?

    Atomen en de kleinere elementaire deeltjes gedragen zich op vreemde, soms onvoorspelbare manieren. Het klinkt vreemd, maar juist die onvoorspelbaarheid geeft een kwantumcomputer zijn kracht. Exacte berekeningen maken, met ongekende mogelijkheden en op een manier die natuurkundigen nog steeds niet...

  • Gerco Onderwater onderzoekt hij de smaak van het heelal en bewaakt hij de smaak van het Maastricht Science Programme. Tijdens zijn oratie, 31 mei, gaf hij een voorproefje van zijn werk voor beiden. 

  • De perfecte recycling van kunststoffen uit huishoudelijk afval komt een stap dichterbij dankzij onderzoek naar de monitoring van de kwaliteit tijdens alle fasen van de recycling. De Universiteit Maastricht, het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics en hun partners, krijgen een overheidssubsidie...