Yvonne van der Meer praat over duurzaamheidsonderzoek

Wat is duurzamer? Een boek of een e-reader? Yvonne van der Meer legt uit hoe we steeds moeten kiezen voor de meest duurzame optie. Of iets duurzamer is, hangt van veel factoren af.

Wil je het antwoord weten op bovenstaande vraag? Lees dan de gastcolumn van Brightlands news.

Prof. Dr. Yvonne van der Meer is Project Owner Sustainable Research bij Taskforce Sustainable UM2030, hoogleraar Sustainability of Chemicals and Materials en scientific co-director van AMIBM op Brightlands Chemelot Campus.

Lees ook

  • Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gaan de diensten voor de euregionale en internationale arbeidsmarkt van Zuid-Limburg langjarig continueren. UM ondersteunt met raad en daad bij het aantrekken en behouden van Euregionaal en internationaal talent.

  • Wat hebben patiënten met een lagere sociaaleconomische status nodig om beter meegenomen te worden in preoperatieve optimalisatieprogramma’s? Hoe kunnen we de zorg voor jongeren met mentale problemen toegankelijker maken? Twee voorbeelden van onderzoekslijnen die dankzij het sectorplan Versnellen op...

  • Pieter Jelle Visser werd in 2022 benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich bezig met onderzoek naar de ziekte van Alzheimer: de onderliggende oorzaken en de mogelijkheden voor therapie. Voor hersenen heeft Visser altijd belangstelling gehad. Onderzoek doen naar Alzheimer...