5 september 2018

Wat eet jij morgen?

Als je het ons vraagt is er maar één logische plek voor het business startevent van Dutch Agri Food-week: de Brightlands Campus in Venlo. Directeur Saskia Goetgeluk vertelt waarom ‘haar’ campus tijdens het startevent én de hele Dutch Agri Food Week (5 -16 oktober) the place to be is voor iedereen die zich met voedselinnovatie bezig houdt.

Science to business

Brightlands Campus Greenport Venlo ademt gezonde en veilige voeding. Alles draait er om kennis en innovatie. Saskia: "Wat onze campus zo bijzonder maakt, is onze verbondenheid met het mkb. Innovaties die door onze kennispartners en campusbewoners ontwikkeld worden kunnen meteen in de dagelijkse praktijk getoetst worden. Tijdens het startevent gaan we daar verder op in. Wetenschappers van Universiteit Maastricht, HAS en Fontys vertellen dan waar we in de toekomst naar toe gaan in de wereld van Agri & Food en hoe hun onderzoek leidt tot vernieuwende toepassingen. From science to business, dus. Startups pitchen die ochtend hun oplossingen voor het wereldvoedselprobleem. Daarna kunnen de genodigden met de sprekers en campusbewoners in gesprek op de interactieve marktplaats Experience Tommorow’s Food. BNR verzorgt hier dan een live uitzending."

Caleidoscoop

Tomorrow’s Food. Wat eten we nu en in 2050? Dat is het hoofdthema van DAFW. Voedsel & gezondheid, innovatie, kennis & technologie, openheid & transparantie, voedseleducatie maar ook leren & werken in Agri & Food zijn subthema’s. "Alle thema’s kom je binnen onze campus tegen", vertelt Kim Janssen, marketing & communications manager van Brightlands Campus Greenport Venlo. "Tijdens hele gevarieerde events voor boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschap leiden we de bezoekers van DAFW op een bijna caleidoscopische wijze door alles wat onze campus te bieden heeft. Tomorrow’s Talent brengt bijvoorbeeld studenten en werkgevers met elkaar in contact. Human Capital is immers ook een issue binnen de Agri & Food-sector. Waar kun je nu beter aan toekomstige talenten laten zien hoe breed en interessant deze wereld is, dan hier op de campus?"

Dwars door de sector

Anders Boeren is een event over hoe je de keten boer-klant kunt verkorten. Glitch gaat met behulp van co-creatie tijdens een High Tech seminar op zoek naar innovatieve manieren om koolstofarm te telen. Varketing laat zien hoe varkenshouders uit de regio Venray zich onderscheiden van andere varkensvlees producenten. Blockchainoplossingen die je als boer morgen toe kunt passen spelen de hoofdrol tijdens het event van Innoveins, Yookr en LIOF. Op het Film & Food Festival draait alles om insecten. En op 12 oktober kunnen pluimveehouders tijdens Wereld Eidag kennismaken met een nieuwe eierraap-robot. Martine van de Mortel, DAFW projectcoördinator van de campus: "De hele sector komt tijdens DAFW aan bod. Ook de kinderen worden niet vergeten. Kids University van Kokkerelli ontwikkelt nu een gezonde Brightlands Smoothie waarmee we tijdens het startevent gaan toasten. Die is straks ook op alle andere campussen verkrijgbaar. Dus ook als je in Geleen, Heerlen of Maastricht bent overal kun je een beetje meedoen met de DAFW."

Door: Brightlands nieuwsbrief (Bron)