Brightlands Campus Heerlen

Walter Pijls per 1 januari 2024 CEO Brightlands Smart Services Campus

Walter Pijls is de nieuwe Chief Executive Officer van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Hij volgde Astrid Boeijen op die 1 juli 2023 de overstap maakte naar de Brightlands Chemelot Campus. In zijn nieuwe rol als CEO van de Heerlense Brightlands campus zal hij onder andere verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van de campus in het nationale en internationale speelveld. 

De Brightlands Smart Services Campus, opgericht in 2016, is een initiatief van de Provincie Limburg, APG, Universiteit Maastricht en de Open Universiteit met de Gemeente Heerlen en Zuyd Hogeschool als strategische partners. De Brightlands Smart Services Campus is onderdeel van Brightlands, een open innovatie community in Limburg met ruim 29.000 innovatieve ondernemers, onderzoekers en studenten. Elke dag werken zij vanuit 4 campussen verspreid over Limburg aan doorbraken op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.

Mensgerichte artificiële intelligentie en data science

Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen staan mensgerichte AI, data science en de ontwikkeling van nieuwe slimme digitale diensten centraal. De campus brengt bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en studenten samen en is een broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid, talentontwikkeling en innovaties. Inmiddels zijn 55 bedrijven en instellingen en in totaal 128 partners aan de campus verbonden.

Toekomst

In zijn nieuwe rol wil Pijls bijdragen aan de toekomst van Limburg: “Mijn ambitie is om van de Brightlands Smart Services Campus een campus van internationaal belang te maken op het gebied van mensgerichte artificiële intelligentie en digitalisering. Door deze unieke focus kunnen we Limburg positioneren als de place to be op dit vlak binnen Europa. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met het team en alle partners te bouwen aan deze prachtige uitdaging.”

Bron: nieuwsbrief Brightlands

Lees ook

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...

  • Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de schooldag. Universiteit Maastricht stond aan de basis van het concept.

  • De chirurg die na uren opereren de OK verlaat, verslagen, om de naasten te vertellen dat de patiënt het helaas niet heeft gered. Deze rol,  die de meeste mensen alleen kennen uit films en tv-series, moest vaatchirurg Michael Jacobs in zijn carrière vaker vertolken dan hem lief was. Letterlijk nooit...