ITEM Nieuws

Schritt für Schritt - Stukje bij beetje

Elektrische mobiliteit is de toekomst? Volgens ITEM-onderzoeker Martin Unfried is dat zeker het geval!

Klimaatverandering. Een terugkomend onderwerp van discussie op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Volgens Martin Unfried is er de afgelopen drie decennia maar weinig vooruitgang geboekt. Vanuit Unfried's oogpunt ligt een succesvol klimaatplan in handen van politici, hoe en waarom? Lees hieronder het artikel van Deutsche Presse-Agentur GmbH!

Op 13 oktober verscheen een interview met Unfried, variërend van klimaatbescherming, Greta Tunberg tot politiek, in de Luxemburgse krant Tageblatt. Lees ook dit artikel hieronder.

Beide artikelen zijn alleen beschikbaar in het Duits.

Lees ook

  • Op vrijdag 17 november 2023 vond de ITEM jaarconferentie plaats in het provinciehuis van Den Haag waarin het thema mobiliteit en infrastructuur centraal stond. De gezamenlijke bevinding was dat er nog veel moet worden gewerkt aan het bewustzijn van benodigde prioriteit, het inzetten van (bestaande)...

  • Uit een analyse in de jaarlijkse Grenseffectenrapportage van expertisecentrum ITEM (onderdeel van de Universiteit Maastricht) blijkt dat met name grensregio’s nog een blinde vlek vormen in het streven naar brede welvaart. Het ITEM-rapport is vandaag gepresenteerd tijdens een conferentie in Den Haag.

  • Het College van Bestuur van de UM heeft dr. Maja Brkan per 1 november 2023 benoemd tot bijzonder hoogleraar Digitalisation and EU Law.

Meer nieuws