Prof. Dr. Martin Paul, Voorzitter van de UM, ontvangt 2020 AAHCI Distinguished Service Award

The Association of Academic Health Centers (AAHC) heeft in samenwerking met haar internationale afdeling AAHCI, Prof. Dr. Martin Paul, Voorzitter van de Universiteit Maastricht, de 2020 AAHCI Distinguished Service Award toegekend.

Martin Paal AAHCI Award
Martin Paul ontvangt AAHCI Award

“Dr. Paul heeft in de loop van meerdere jaren met zijn kenmerkend visionair leiderschap en excellente dienstverlening een grote bijdrage geleverd aan de Association of Academic Health Centers. Hij speelde een cruciale rol in het opzetten en uitbouwen van de AAHCI,” aldus AAHC Voorzitter en CEO, Dr. Steven L. Kanter. “Hij is een absolute wereldleider op het gebied van academische gezondheidszorg en zeer toegewijd aan het verbeteren van gezondheid en welzijn wereldwijd. Het commitment van Dr. Paul om de internationale rol van de Universiteit Maastricht als baanbrekend leider op het gebied van gezondheidszorg te versterken sluit aan bij zijn vastbeslotenheid om leiders in de gezondheidszorg in de hele wereld te inspireren.”

De AAHCI Distinguished Service Award werd in het leven geroepen om eer te bewijzen aan uitzonderlijk commitment, leiderschap en ondersteuning voor het wereldwijd bevorderen van de effectiviteit van academische gezondheidscentra op het gebied van patiëntenzorg, biomedisch onderzoek en onderwijs voor beroepen in de gezondheidszorg. 

AAHC is een non-profit vereniging die gezondheid en welzijn wil bevorderen op basis van op waarden gebaseerd leiderschap van academische gezondheidscentra.  

Lees ook

  • In de komende maanden deelt de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences op Instagram tips over hoe je gezonder kan leven. Niet zomaar een verzameling van tips, wel gebaseerd op lopende onderzoeken binnen onze faculteit. Initiatiefnemers van dit idee zijn Lieve Vonken en Gido Metz, promovendi...

  • Berta Cillero Pastor is universitair hoofddocent en groepsleider bij het MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine. Haar onderzoek richt zich op massaspectrometrie (imaging) om inzicht te krijgen in moleculen in cellen en weefsels voor biomedisch onderzoek.

  • Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...