Livia Wyss wint de Schoemaker-Sustainalytics Student Competition 2016

Sustainalytics en het NJCM maken met gepaste trots de winnaar van de ‘2016 Schoemaker-Sustainalytics Student Competition on Business and Human Rights’ bekend: Livia Wyss, student ‘Globalisation and Law’ aan Maastricht University. Wyss wordt beloond met een betaalde stage bij Sustainalytics, waar zij gedurende de zomer onderzoek zal doen en zal kunnen beschikken over het netwerk, de expertise en de data van Sustainalytics en het NJCM. 

In haar essay, ‘An International Arbitration Tribunal on Business and Human Rights: Can it help close the accountability gap?’, zet Wyss de hoofdlijnen voor haar onderzoek uiteen. Daarin wil zij de mogelijkheden onderzoeken om slachtoffers van mensenrechtenschendingen door bedrijven toegang tot rechtsmiddelen te verschaffen. Gedurende haar stage zal Wyss tevens de gelegenheid krijgen om te werken aan projecten over de ketenverantwoordelijkheid van bedrijven. Lees hier de volledige tekst van de winnende inzending van Wyss.

De Schoemaker-Sustainalytics essay-wedstrijd is een gezamenlijk initiatief van Sustainalytics en het NJCM als eerbetoon aan Daan Schoemaker die plotseling overleed in 2012. Daan Schoemaker was vice-voorzitter van het NJCM en expert op het gebied van bedrijven en mensenrechten bij Sustainalytics. Schoemaker’s onderzoek en analyse van de Ruggie Principles maakte recent nog onderdeel uit van het vak ‘Corporate Social Responsibility’ aan de Harvard Kennedy School, gegeven door professor John Ruggie zelf.

Voor meer informatie over Sustainalytics zie: www.sustainalytics.com.

Lees ook