29 september 2021

Leonardo DiCaprio investeert in Mosa Meat

leonarda

Milieuactivist en Academy Award-winnende acteur Leonardo DiCaprio heeft zich bij Mosa Meat gevoegd als investeerder en adviseur.

“Een van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is door ons wereldwijde voedselsysteem te hervormen. Mosa Meat pionierde in 2013 met een schonere, vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken met 's werelds eerste gecultiveerde runderburger", vertelde Leonardo DiCaprio. "Ik ben vereerd om me bij hen te voegen als adviseur en investeerder terwijl ze zich nu voorbereiden om gecultiveerd rundvlees op de markt te brengen voor iedereen die hunkert naar verandering."

Terwijl de wereldwijde vleesconsumptie tegen 2050 naar verwachting met 40-70% zal stijgen, biedt gekweekt rundvlees een oplossing om de gevolgen van de industriële rundvleesproductie te verzachten. Een recent onafhankelijk onderzoek naar de levenscyclusanalyse toont aan dat de productie van gecultiveerd rundvlees naar verwachting de klimaatimpact met 92% zal verminderen, de luchtvervuiling met 93%, 95% minder land en 78% minder water zal gebruiken dan de industriële rundvleesproductie. Bovendien zorgt kweekvlees ervoor dat gasten kunnen genieten van de kwaliteiten van het vlees waar ze van houden, waardoor er geen grote gedragsverandering nodig is.

"Leonardo DiCaprio's werk om positieve verandering voor de planeet teweeg te brengen, sluit nauw aan bij onze missie bij Mosa Meat", vertelde onze CEO, Maarten Bosch. "We zijn verheugd om hem aan boord te halen als adviseur en investeerder en samen te werken om huidige en toekomstige generaties duurzaam te voeden."

Bron: Brightlands nieuwsbrief