21 maart 2018

Center for Integrative Neuroscience van start

Op dinsdag 20 maart is het Center for Integrative Neuroscience (CIN) officieel van start gegaan met een kick-off bijeenkomst voor betrokkenen en belangstellenden. Hiermee ging een langgekoesterde wens van zowel onderzoekers als bestuurders in vervulling. CIN wil de samenwerking op het gebied van neurowetenschappelijk onderzoek stimuleren en faciliteren over de grenzen van vakgroepen, schools en faculteiten heen.

Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek

De Universiteit Maastricht is wereldwijd toonaangevend op het gebied van neurowetenschappelijk onderzoek, met uitstekend onderzoeksinfrastructuur en wereldberoemde experts in de diverse vakgroepen. Het interfaculaire Center for Integrative Neuroscience - met de School for Mental Health and Neuroscience (MHeNS) van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) en de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN), als ‘founders’-  zal de(inter)nationale zichtbaarheid, erkenning en waardering van de neurowetenschap aan de UM verder verbeteren door de activiteiten op het gebied van neurowetenschappen samen te brengen en uit te breiden. CIN is een verbindend en kruisbestuivend platform waarin expertise, infrastructuur en onderzoek wordt samengebracht. Op deze manier integreert en versterkt de UM de interfacultaire samenwerking op dit gebied en benadrukt een sterk neurowetenschappelijk profiel naar buiten toe. In de eerste fase van het Center ligt de focus op samenwerking tussen MHeNS en FPN. In de vervolgfase kan de samenwerking van CIN verder worden uitgebreid naar andere faculteiten en onderzoeksclusters waarbij neurowetenschappen betrokken zijn.

CIN wordt geleid door de twee directeuren: prof. Bart Rutten en prof. Alexander Sack. Hieronder een fotoverslag van de kick-off bijeenkomst: