Brightlands in Venlo opent nieuw campusgebouw

De stofwolken zijn opgetrokken, de bouwvakkers zijn vertrokken en de vrachtwagens zijn weg. Naast Villa Flora, Innovatoren en Brightworks, is weer een nieuw campusgebouw verrezen: Brighthouse is klaar en de eerste bewoners zijn er inmiddels gesetteld of ze komen eraan.

venlo campus

Dit nieuwe campusgebouw op Brightlands Campus Greenport Venlo biedt ruimte aan start-ups, ondernemers, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten die zich op de campus willen vestigen of daar al gevestigd zijn en willen uitbreiden. Drie nieuwe bewoners vertellen waarom zij zich vestigen in Brighthouse.

Lees ook

  • Zelfstandig besluiten nemen bij vergelijkbare situaties doen computers al volop. Maar kunnen zij ook kennis toepassen op nieuwe feiten? Mark Winands, de kersverse hoogleraar Machine Reasoning bij het Department of Advanced Computing Sciences (DACS), ontwikkelt rationeel handelende computerprogramma...

  • Zou het milieu erbij gebaat zijn als we plastic vervangen door papier of glas? Nee, is het verrassende antwoord van Kim Ragaert, hoogleraar Circular Plastics. Zij pleit voor een alternatieve aanpak, gericht op meer bewustwording en kennis op het gebied van recycling.

  • Anne Roefs heeft een Vici-subsidie ​​van € 1,5 miljoen ontvangen . De hoogleraar Psychologie en neurowetenschappen van abnormaal eetgedrag, heeft meerdere malen getwijfeld tussen een carrière als wetenschapper of topkok. Inmiddels is ze gepassioneerd over haar wetenschappelijk onderzoek naar...

Meer nieuws