Bouwwerkzaamheden ETpathfinder in volle gang

Ondertussen gaan in Maastricht de bouwwerkzaamheden voor R&D-lab ETpathfinder door.

Deze foto’s laten de hal zien waar de cleanroom met de interferometer in komt te staan. De bouwvakkers hebben de vloer eruit gehaald en boren heipalen de grond in. Een stabiele vloer is nodig om een stabiele omgeving te creëren en trillingen te minimaliseren.

De hal heeft een oppervlak van ongeveer 800 vierkante meter en ligt aan Dusboisdomein 30. Ooit was dit pand eigendom van Dagblad de Limburger. De cleanroom van ETpathfinder is naar verwachting in 2021 klaar en het laboratorium is in 2022 volledig operationeel.

Fotos: Stefan Hild

Lees ook

  • Hoe een honoursprogramma knappe koppen voor de regio behoudt 

    KE@Work, een honoursprogramma van de bacheloropleiding Data Science en Artificial Intelligence, biedt ambitieuze studenten de kans om een complex probleem uit de praktijk op te lossen. Dat doen ze terwijl ze aan het werk zijn bij bedrijven...

  • Niets op aarde staat alleen, alles hangt samen en beïnvloedt elkaar. Dit inzicht leidde tot het ontstaan van het bij uitstek transdisciplinaire onderzoeksgebied Earth System Science. Ook op de Brightland Campus Greenport Venlo krijgt het vakgebied voet aan de grond in de vorm van het...

  • Met groot verdriet heeft de Universiteit Maastricht kennisgenomen van het overlijden van Frans de Waal. Frans de Waal was in 2015 de eerste bekleder van de Eugène Dubois leerstoel van de Universiteit Maastricht.