Bouwwerkzaamheden ETpathfinder in volle gang

Ondertussen gaan in Maastricht de bouwwerkzaamheden voor R&D-lab ETpathfinder door.

Deze foto’s laten de hal zien waar de cleanroom met de interferometer in komt te staan. De bouwvakkers hebben de vloer eruit gehaald en boren heipalen de grond in. Een stabiele vloer is nodig om een stabiele omgeving te creëren en trillingen te minimaliseren.

De hal heeft een oppervlak van ongeveer 800 vierkante meter en ligt aan Dusboisdomein 30. Ooit was dit pand eigendom van Dagblad de Limburger. De cleanroom van ETpathfinder is naar verwachting in 2021 klaar en het laboratorium is in 2022 volledig operationeel.

Fotos: Stefan Hild

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht breidt haar opleidingsaanbod uit met de nieuwe bacheloropleiding Brain Science. Studenten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor deze opleiding, die in september 2024 van start gaat.

  • Vaatchirurg Lee Bouwman stort zich als onderzoeker op de implementatie van nieuwe technieken in de zorg. Als bijzonder hoogleraar Clinical Engineering bij de Faculty of Science and Engineering (FSE) en vanuit het Zuyderland Medisch Centrum, zoekt hij samenwerking tussen engineers en artsen om zo de...

  • Hoogleraar Neural Engineering and Computation, Renaud Jolivet, hield op 15 september zijn inaugurele rede. Jolivet onderzoekt de fundamentele vragen rondom de werking van ons brein bij het Maastricht Centre for Systems Biology van de Faculty of Science and Engineering.