Gezondheidsuniversiteit | Gezond van binnenuit: voeding en het lichaam
Wat we eten heeft direct invloed op onze gezondheid. In deze reeks gaan we van de basis, het spijsverteringskanaal, naar de praktische gevolgen van wat we eten. Besproken wordt hoe voedingsstoffen worden opgenomen, hoe voeding kan bijdragen aan of beschermen tegen ziekten zoals leverschade en hart- en vaatziekten, en wat de rol is van voeding in het behoud van een gezond lichaam.
Elke avond begint met een college van een expert. De colleges worden zowel live als online aangeboden. De posterpresentaties van de studenten in de pauze en de onderwijsgroepen, waarin in kleine groepen onder begeleiding van studenten dieper op de stof wordt ingegaan, zijn alleen live.
De Gezondheidsuniversiteit Maastricht is een samenwerking tussen het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht. Het is een initiatief van studenten van de Faculty of Health Medicine and Life Sciences (FHML).
De sprekers worden in een later stadium bekend gemaakt op onze website of via www.gezondheidsuniversiteit.nl
De afzonderlijke colleges
1. Maag-darmstelsel: anatomie en functie - Lisa Vork (19 nov)
2. Voedingsstoffen: macronutriënten, vitamines en mineralen - Martijn Brouwers (26 nov)
3. Alcohol en levergezondheid - Ger Koek (3 dec)
4. Hart- en vaatziekten: zout, bewerkt voedsel en cholesterol - Tobias Hommels (10 dec)
5. Lichaamssamenstelling: gewicht en spiermassa - Gijs Goossens (17 dec)
Lees ook
-
Het Balticum - Estland, Letland en Litouwen
Studium Generale | Collegereeks
3 nov1 dec -
19th-Century Philosophy: Intellectual Heroes and Key Themes
Studium Generale | Lecture Series
4 nov2 dec -
Game Theory
Studium Generale | Lecture Series
5 nov3 dec