Nogmaals referenda

31 oktober 2017

Nederland raakt niet uitgepraat over referenda. En dat is niet zo gek, gezien de recente ervaringen uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje en natuurlijk het Oekraïne-referendum. In het regeerakkoord staat dat de Wet raadgevend referendum wordt ingetrokken. Wat moeten we nou van referenda vinden?

Labels: 
publiekrecht, MI
Aalt Willem Heringa

Author and editor of numerous books and articles on Dutch Constitutional law, the European Convention on Human Rights, the European Social Charter, comparative constitutional law, US constitutional law, Human Rights and legal education. Author of blogs on the Montesquieu Institute website.


His most recent authored books are: Legal Education (Intersentia 2013); Constitutions Compared (Intersentia 2016, fourth edition), An Introduction to Comparative Constitutional Law; and a textbook on Dutch Constitutional Law, Staatsrecht (with co-authors L. Verhey, J. van der Velde and W. van der Woude; 13th edition, 2018). In 2011 an edited collection appeared about legal education in Europe: Educating European Lawyers, Intersentia 2011 (with co-editor Bram Akkermans). And in 2014 he co-edited with Sascha Hardt: Sources of Constitutional Law (Intersentia 2014).