UM Studentendecanen

SSC banner UM Studentendecanen NL

Studenten van de UM kunnen bij de UM Studentendecanen terecht voor informatie en adviezen over hun rechtspositie als student. De UM Studentendecanen werken universiteitsbreed en onafhankelijk. Ze helpen je graag bij het vinden van een oplossing en gaan vertrouwelijk om met de informatie die je met hen deelt.

Waarvoor kun je terecht bij de UM Studentendecanen?
Maak een afspraak met een studentendecaan (neem ajb de informatie op deze pagina goed door, voordat je een gesprek inplant)
Stel je vraag per e-mail

De UM Studentendecanen zijn: 
Joyce Brouwers, Dorothé Garé, Veronique Houtackers, Claire Kluijfhout, Judith Kraal en Roja Takhtetchian.

Medewerker Studentendecanen:
Koen van Kleef

Privacyverklaring UM-studentenbegeleiders

Waarvoor kun je terecht bij de UM Studentendecanen?

Waarvoor kun je terecht bij de UM Studentendecanen?Waarvoor verwijzen we je naar andere hulp?Bekijk de video over het Profileringsfonds >>

 • Disability Support
  Studenten met een functiebeperking kunnen voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij Disability Support. Wil je voorzieningen aanvragen, zoals extra toetstijd of een kleinere toetsruimte? Neem dan contact op met Disability Support.


Bekijk de video over Disability Support >>

 • Collegegeld en tweede studie
  Voor vragen over de hoogte van het collegegeld of wanneer je een tweede studie (tweede bachelor of tweede master) wil gaan volgen, kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen.
 • Studieadviseur
  Voor (inhoudelijke) studiegerelateerde vragen zoals het onderwijscurriculum, studievertraging en het maken van een studieplanning kun je terecht bij de Studieadviseur.  
 • Stimuleringsfonds
  Voor het aanvragen van subsidie voor studentenactiviteiten en jaarlijkse subsidie voor studentenorganisaties.
 • Huurteam Zuid-Limburg
  Voor problemen met je huur, huurcontract of met je huisbaas kun je terecht bij Huurteam Zuid-Limburg.
 • Particulier fonds
  Bij een particulier fonds kun je een gift of lening aanvragen om je collegegeld en of studiekosten te kunnen betalen. Voor een ondersteuningsbrief kun je terecht bij de UM Studentendecanen.
 • Lectures, workshops en trainingen
  Er worden verschillende lectures, workshops en trainingen aangeboden, zoals Faalangsttraining, Stress management en Time management.
 • Studiefinanciering DUO
  Via DUO kun je Nederlandse studiefinanciering krijgen om je studie mee te bekostigen. Je dient hierbij aan een aantal voorwaarden te voldoen. Heb je vragen over bijvoorbeeld het verlengen van je prestatiebeurs of de diplomatermijn, dan kun je terecht bij de UM Studentendecanen.
 • Regelingen en besluiten van de UM
  Zoals het Inschrijvingsbesluit, Studentenstatuut, Gedragscodes introductietijd en de Onderwijs- en examenregelingen. Voor vragen en/of onduidelijkheden over deze regelingen en je rechtspositie kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen.
 
 • Bezwaar, beroep of klacht
  Een bezwaar, beroep of klacht kun je indienen via het Complaints Service Point (CSP). Voor juridische vragen hierover kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen. 
 
 • Zorgverzekering
  Iedereen van 18 jaar en ouder die in Nederland woont en/of werkt moet verzekerd zijn tegen ziektekosten. Dit is een wettelijke verplichting die ook geldt voor studenten. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen.
   
 

 

Waarvoor kun je terecht bij de UM Studentendecanen?
Bekijk ook de video

Maak een afspraak met een studentendecaan

Een afspraak maken

Wil je graag persoonlijk contact met een studentendecaan (online of op locatie)? Maak dan een afspraak    


Je afspraak wijzigen of afzeggen

Als je toch niet aanwezig kunt zijn bij je afspraak of je afspraak om een andere reden wilt verzetten of afzeggen, laat ons dit dan weten via de online tool   .

Zorg dat je je afspraak altijd afzegt als je niet kunt komen, ook als dat op het laatste moment pas is. Hoe eerder je ons kunt laten weten dat je niet kunt komen, hoe groter de kans dat we in jouw plaats een andere student kunnen helpen.

Let op:
Lees voordat je een afspraak maakt, deze webpagina goed door. Wellicht wordt je vraag hier al beantwoord.

Stel je vraag per e-mail

Heb je na het lezen van de informatie en/of het bekijken van de video op deze pagina nog vragen over een van de onderwerpen in de linkerkolom? Neem dan via email (studentendecanen@maastrichtuniversity.nl) contact op met één van de UM Studentendecanen. 

Zet in je e-mail altijd duidelijk:

 • je studentnummer
 • je vraag
 • alles wat jij denkt dat verder nog belangrijk is.

Verstuur je e-mail vanuit je UM-studentenaccount.