UM Studentendecanen

SSC banner UM Studentendecanen NL

Studenten van de UM kunnen bij de UM Studentendecanen terecht voor informatie en adviezen over hun rechtspositie als student. De UM Studentendecanen werken universiteitsbreed en onafhankelijk. Ze helpen je graag bij het vinden van een oplossing en gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je met hen deelt.

Hieronder vind je een overzicht van waarvoor je wel en niet bij de UM Studentendecanen terecht kunt. Bekijk ook de video voor meer informatie.

Heb je na het lezen van onderstaande informatie en/of het bekijken van de video nog vragen over een van de onderwerpen in de linkerkolom, neem dan via email contact op met een van de UM Studentendecanen. 

De UM Studentendecanen zijn: Joyce Brouwers, Dorothé Garé, Veronique Houtackers, Claire Kluijfhout, Judith Kraal en Roja Takhtetchian.

UM Studentendecanen
studentendecanen@maastrichtuniversity.nl
+31 (0)43 388 5212

Privacyverklaring UM-studentenbegeleiders

Maak online een afspraak met een studentendecaan

Persoonlijk contact met een studentendecaan? Maak online een afspraak    


Je afspraak online wijzigen of afzeggen

Je kunt je afspraak ook online wijzigen of afzeggen  

Zorg dat je je op tijd afmeldt, zodat we in de beschikbare tijd een andere student kunnen helpen.

  Let op:
  Lees voordat je een afspraak maakt, deze webpagina goed door. Wellicht wordt je vraag hier al beantwoord.

   

  Waarvoor kun je terecht bij de UM Studentendecanen? Waarvoor verwijzen we je naar andere hulp?
  • Financiële ondersteuning Profileringsfonds
   Ondersteuning uit de Regeling Profileringsfonds Studenten UM bij bijzondere omstandigheden in de volgende drie categorieën: 
   - Overmacht;
   - Bestuursmaanden;
   - Topsport.

   Bekijk de video

  • Disability Support
   Studenten met een functiebeperking kunnen voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij Disability Support. Wil je voorzieningen aanvragen, zoals extra toetstijd of een kleinere toetsruimte? Neem dan contact op met Disability Support.

   Bekijk de video

  • Collegegeld en tweede studie
   Voor vragen over de hoogte van het collegegeld of wanneer je een tweede studie (tweede bachelor of tweede master) wil gaan volgen, kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen.
  • Studieadviseur
   Voor (inhoudelijke) studiegerelateerde vragen zoals het onderwijscurriculum, studievertraging en het maken van een studieplanning kun je terecht bij de Studieadviseur.  
  • Stimuleringsfonds
   Voor het aanvragen van subsidie voor studentenactiviteiten en jaarlijkse subsidie voor studentenorganisaties.
  • Huurteam Zuid-Limburg
   Voor problemen met je huur, huurcontract of met je huisbaas kun je terecht bij Huurteam Zuid-Limburg.
  • Particulier fonds
   Bij een particulier fonds kun je een gift of lening aanvragen om je collegegeld en of studiekosten te kunnen betalen. Voor een ondersteuningsbrief kun je terecht bij de UM Studentendecanen.
  • Lectures, workshops en trainingen
   Er worden verschillende lectures, workshops en trainingen aangeboden, zoals Faalangsttraining, Stress management en Time management.
  • Studiefinanciering DUO
   Via DUO kun je Nederlandse studiefinanciering krijgen om je studie mee te bekostigen. Je dient hierbij aan een aantal voorwaarden te voldoen. Heb je vragen over bijvoorbeeld het verlengen van je prestatiebeurs of de diplomatermijn, dan kun je terecht bij de UM Studentendecanen.
  • Regelingen en besluiten van de UM
   Zoals het Inschrijvingsbesluit, Studentenstatuut, Gedragscodes introductietijd en de Onderwijs- en examenregelingen. Voor vragen en/of onduidelijkheden over deze regelingen en je rechtspositie kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen.
   
  • Bezwaar, beroep of klacht
   Een bezwaar, beroep of klacht kun je indienen via het Complaints Service Point (CSP). Voor juridische vragen hierover kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen. 
   
  • Zorgverzekering
   Iedereen van 18 jaar en ouder die in Nederland woont en/of werkt moet verzekerd zijn tegen ziektekosten. Dit is een wettelijke verplichting die ook geldt voor studenten. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de UM Studentendecanen.
    
   

   

  Stel je vraag per e-mail

  Je kunt rechtstreeks je vraag stellen per e-mail. Zet in je e-mail altijd duidelijk je studenten ID, je vraag en meld daarbij alles wat jij denkt dat belangrijk is. Stuur vervolgens je e-mail naar: studentendecanen@maastrichtuniversity.nl