Presentaties: PowerPoint sjablonen

Er zijn nieuwe sjablonen beschikbaar om PowerPoint presentaties mee te maken. Er zijn twee varianten: UM standaard (verhouding 4:3) en UM breedbeeld (verhouding 16:9). Om zelf een presentatie te maken, kan je een PowerPoint sjabloon downloaden of je kunt een preferred supplier (ontwerpbureau) er een laten maken.

Hier kan je de bestanden downloaden:

Document opslaan als sjabloon
Open PowerPoint. Ga naar “Opslaan” en kies voor “Powerpoint sjabloon (.potx)”. Je wordt dan automatisch naar de map “Mijn sjablonen” geleid. Kies “Opslaan”. Vanaf nu kan je uit de map “Mijn sjablonen” het gewenste sjabloon kiezen.

Basispagina’s
Wil je een nieuwe pagina toevoegen, dan zijn er een aantal basispagina’s waaruit je kunt kiezen (titelpagina’s, tekstpagina’s, beeldpagina’s).
Ga naar “Nieuwe dia” en kies de pagina met de gewenste layout. Er zijn 6 verschillende opties voor de titelpagina.

Paginanummers en afzender
Paginanummers, vermelding van afdeling of A-merk en datum kunnen aan- of uitgezet worden bij “Invoegen > Koptekst en Voettekst”.

Corporate presentatie
Er is een kant-en-klare powerpoint presentatie beschikbaar (in een Nederlandse en een Engelse versie), om te gebruiken bij een presentatie over de Universiteit Maastricht. De presentatie bevat uitgebreide informatie over de organisatie, zoals feiten en cijfers, ons onderwijs en onderzoek, alumni en strategisch programma. Je kunt deze presentatie als geheel inzetten, of alleen een selectie van dia’s gebruiken.

Hier kan je de bestanden downloaden:

corporate presentatie augustus 2023 NL
corporate presentation August 2023

Voor een actuele dia over rankings kan je contact opnemen met de afdeling Academic Affairs: rankings@maastrichtuniversity.nl

Handleiding
Er is een handleiding beschikbaar waarin zowel inhoudelijke als praktische tips zijn opgenomen: hoe maak ik een goede presentatie, hoe vind ik geschikt beeldmateriaal, etc.