Meer tijdelijke (studenten)woningen in Maastricht

Gemeente Maastricht zal in 2019 de bouw van meer tijdelijke woningen toestaan, onder andere voor studenten. De economische groei en het achterblijven van nieuwbouw in de crisisjaren heeft de vraag naar woningen doen stijgen in Maastricht. Ook de prijzen zijn gestegen. Hierdoor is een tekort aan betaalbare huurwoningen ontstaan voor bepaalde doelgroepen, waaronder studenten.

De verwachting is dat dit tekort de komende tien jaar zal aanhouden. Niet in de laatste plaats omdat de Universiteit Maastricht in september 2019 met een aantal nieuwe internationale opleidingen van start gaat en verwacht dat de studentenpopulatie verder zal toenemen. In 2019 staat de gemeente maximaal 500 nieuwe tijdelijke woningen toe.

Lees ook

  • We ontdekken elke dag nieuwe dingen over medewerkers en studenten hier op onze faculteit. Dat Lieve wil dat gezondheidstips evidence-based zijn. Dat Alisa van Moskou naar Maastricht is verhuisd om eerstejaarsstudent Regenerative Medicine and Technology te worden. En dat Sofie haar master Health and...

  • Concentratieproblemen. Moeite met plannen. Snel afgeleid raken. Het zijn bekende symptomen van ADHD. Steeds meer UM-studenten melden zich met ADHD-klachten bij Disability Support. Op welke manieren zit ADHD studeren in de weg? En hoe kun je ADHD-klachten verminderen tijdens je studie? Wij spraken...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.