MCICM werkte samen met Philzuid voor het nieuwste Philstories-concert

Op 3 en 4 april 2024 presenteerde Philzuid het concert ‘Philstories’ in Opus 9 in de Mariaberg wijk.

Samen met Prof.dr. Peter Peters en dr. Veerle Spronck, muzikanten en medewerkers van Philzuid zochten contact met bewoners en buurtorganisaties in Mariaberg. Tijdens diners, vergaderingen en fietsen met een bakfiets met een box bespraken de buren de rol van muziek in hun dagelijks leven. Ze verzamelden verhalen en creëerden een concertprogramma.

Tijdens het concert deelden de bewoners de verhalen en luisterden naar de gekozen muziek. De sfeer in de Theresakerk was licht en vol opwinding. Er was een echte verbinding met de ruimte, het orkest en met elkaar.

Met dit onderzoeksproject wil het MCICM bijdragen aan de reflectie op storytelling in klassieke muziek. Het delen van verhalen kan nieuwe manieren bieden om publiek en muzikanten bij klassieke muziek te betrekken, nieuwe concertformaten te ontwikkelen en niet-deskundige betekenissen en ervaringen met betrekking tot klassieke muziek te verkennen. Voortbouwend op het People's Salon-project uit 2020 heeft het MCICM dit concertformat in drie opeenvolgende edities ontwikkeld.

Lees ook

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...

  • De Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert samen met Studio Europa een academische conferentie gericht op de komende nieuwe termijn van het Europees Parlement en de Europese Commissie.

  • Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UM, is geëerd met het Teken van Verdienste van de stad Maastricht. Hij kreeg het ereteken op 6 juni uit handen van locoburgemeester Hubert Mackus vanwege zijn grote verdiensten voor de universiteit en voor Maastricht. Begin juli neemt Nick...