ITEM's Martin Unfried presenteert Grenseffectenrapportage 2016 in Berlijn

 

Martin Unfried, ontgrenzer bij het Institute for Transnational and Euregional Cross Border Cooperation and Mobility / ITEM heeft de ITEM Grenseffectenrapportage 2016 in Berlijn gepresenteerd. Hij discussieerde namens ITEM in een panel tijdens de conferentie van het Euro-instituut en het Duitse Federale Ministerie van Binnenlandse Zaken. Onder de titel "Grenzüberschreitende Zusammenarbeit an der deutschen Außengrenze - Herausforderungen, Hindernisse und Entwicklungschancen" kwamen op 12 en 13 December 2016 met name experts uit de (Duitse) Euregio’s bij elkaar.  

Het Euro-Instituut (Kehl/DE) en expertisecentrum ITEM zijn op dit moment in gesprek over een samenwerking op het gebied van grenseffectenbeoordeling.

Lees ook

  • Het Children’s Rights Research team werkte aan een rapport dat laat zien hoe de Verenigde Naties de rechten van deze groep kinderen kan opnemen in haar monitoring- en rapportagecycli.

  • Twee jaar geleden startten de Universiteit Maastricht en de Radboud Universiteit met een gezamenlijk aanbod om meer eerstegraads leraren voor de klas te krijgen in Limburg. De aandacht richtte zich toen op zij-instromers van buiten het onderwijs en op tweedegraads leraren die hun eerstegraads...

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...