Chahinda Ghossein gekozen tot Topvrouw Limburg 2022

Cardioloog in opleiding en UM-onderzoeker Chahinda Ghossein is gekozen tot Topvrouw Limburg 2022. Ze kreeg de titel op 22 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in Weert van de stichting Topvrouwen Limburg.

Chahinda Ghossein is in opleiding tot cardioloog aan het Maastricht UMC+ en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Maastricht. Ze doet onderzoek naar hart- een vaatziekten bij vrouwen, met name in relatie tot hun zwangerschap. Ze zet zich in voor deze vrouwspecifieke problematiek in via haar werk als cardioloog en wetenschapper, en via haar stichting Queen of Hearts.

Ze zorgt ervoor dat dit onderwerp meer maatschappelijke bekendheid krijgt en doorbreekt taboes. Zo schreef ze een boek over de impact van zwangerschapscomplicaties op het vrouwelijke zijn en organiseert ze projecten op raakvlakken van wetenschap, muziek en kunst. 

Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een persbericht van het MUMC+ 

Lees ook

  • Drie onderzoekers van Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een prestigieuze ERC Starting Grant van de European Research Council. Ze krijgen elk 1,5 miljoen euro. Hun financiering is onderdeel van het EU Horizon Europe-programma.

  • Wanneer twee gedreven geesten elkaar ontmoeten, kunnen er geweldige dingen gebeuren. Een paar maanden geleden kwam Lucas, student Human Movement Sciences, Juan tegen, een alumnus van Governance and Leadership in European Public Health, tijdens een Maastricht Social Run. Een gesprek over trainen voor...

  • Kan urine worden gebruikt om niercelcarcinoom op te sporen? De huidige aanpak bij kleine niermassa's is in de meeste gevallen een preventieve gedeeltelijke of volledige verwijdering van de nier, waarbij niet altijd duidelijk is of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Moleculair epidemioloog Kim...