Chahinda Ghossein gekozen tot Topvrouw Limburg 2022

Cardioloog in opleiding en UM-onderzoeker Chahinda Ghossein is gekozen tot Topvrouw Limburg 2022. Ze kreeg de titel op 22 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in Weert van de stichting Topvrouwen Limburg.

Chahinda Ghossein is in opleiding tot cardioloog aan het Maastricht UMC+ en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Maastricht. Ze doet onderzoek naar hart- een vaatziekten bij vrouwen, met name in relatie tot hun zwangerschap. Ze zet zich in voor deze vrouwspecifieke problematiek in via haar werk als cardioloog en wetenschapper, en via haar stichting Queen of Hearts.

Ze zorgt ervoor dat dit onderwerp meer maatschappelijke bekendheid krijgt en doorbreekt taboes. Zo schreef ze een boek over de impact van zwangerschapscomplicaties op het vrouwelijke zijn en organiseert ze projecten op raakvlakken van wetenschap, muziek en kunst. 

Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een persbericht van het MUMC+ 

Lees ook

  • Klachten door glutengevoeligheid hebben voor een deel te maken met de verwachting van mensen. Het gaat daarbij om mensen bij wie coeliakie en tarweallergie als oorzaak zijn uitgesloten. Uit recent onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Leeds blijkt dat de verwachting dat gluten...

  • Negen op de tien miskramen vinden plaats in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Onderzoekers van Universiteit Maastricht en het Maastricht UMC+ hebben vastgesteld dat in 70% van deze vroege miskramen een genetische afwijking in het embryo aanwezig is.

  • Marielle Wijermars en Christian Herff ontvangen dit jaar de KNAW Early Career Award. De Award is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en die vernieuwende, originele ideeën hebben.