‘Uitproberen, aanpassen, opbranden? - blog over hoe ziekenhuizen zich aan de COVID-19 pandemie aanpassen

Westra en Fleuren

Daan Westra en Bram Fleuren, leiden samen het project: ‘Uitproberen, aanpassen, opbranden?' In dit project onderzoeken zij hoe ziekenhuizen zich aan de COVID-19 pandemie aanpassen en welke gevolgen dit heeft voor de duurzame inzetbaarheid van hun personeel.

In hun persoonlijke blog op de ZonMw-website vertellen zij over hun ervaringen binnen het onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met 5 ziekenhuizen in Limburg: Viecuri Venlo, Laurentius in Roermond, St. Jans Gasthuis Weert, Zuyderland in Geleen en Heerlen en het MUMC+ in Maastricht.

  Lees de blog op de ZonMW website  

 

Lees ook

  • Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...

  • Studenten aan onze faculteit zetten zich in om een impact te maken op gezondheid, welzijn en de maatschappij. Een van hen is Angelica, een masterstudent Health Education and Promotion die ervaringsdeskundige is op het gebied van de impact die goed geformuleerd advies kan hebben op iemands leven.

  • Op 8 februari 2024 promoveerde Janine Ziemons aan Maastricht University op het proefschrift The role of the gut microbiota in human cancer, the power of an equilibrium. Dit proefschrift is het resultaat van Ziemons’ onderzoek naar de rol van het microbioom in kanker - dikkedarmkanker maar ook...