Studentenbegeleiding

Heb je hulp, ondersteuning of advies nodig? Er staan mensen voor je klaar.

Team Sociale Veiligheid Studenten

Studenten van de UM die te maken krijgen met ongewenst gedrag kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon. Ongewenst gedrag heeft veel vormen, denk bijvoorbeeld aan: seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en discriminatie of ongelijke behandeling.

Lees meer

Studentendecanen

Studenten van de UM kunnen bij een van de studentendecanen terecht voor informatie en adviezen over hun rechtspositie als student. De studentendecanen werken universiteitsbreed en onafhankelijk. Ze helpen je graag bij het vinden van een oplossing en gaan uiteraard vertrouwelijk om met alle informatie die je met hen deelt.

Lees meer of bekijk de video

Studieadviseurs

Studenten van de UM kunnen bij een studieadviseur terecht om hun persoonlijke ontwikkeling en toekomstplannen te bespreken. Wil je het meest uit je studie halen? En vraag je je af hoe je studie en je buitenschoolse activiteiten je dichter bij je doelen brengen? Samen met een studieadviseur kijk je hoe je je talenten en vaardigheden kunt ontwikkelen.

Lees meer

Loopbaanadvies

Studenten van de UM kunnen bij een loopbaanadviseur van de UM Career Services terecht met vragen op het gebied van studie- en loopbaankeuzes en de arbeidsmarkt. De loopbaanadviseurs helpen je met alle vragen rondom je loopbaan.

Lees meer

Psychische ondersteuning

Iedereen zit wel eens minder goed in zijn vel. Dat uit zich op verschillende manieren. Van faalangst, uitstelgedrag en problemen met plannen, tot eetproblemen, stress, somberheid of zelfs depressie. Herken je je hierin? Je bent niet alleen. Ons team van studentenpsychologen kan je helpen.

Lees meer

The InnBetween (studentenpastoraat)

Studenten die op zoek zijn naar persoonlijke ondersteuning of een luisterend oor kunnen terecht bij het studentenpastoraat: The InnBetween. Iedereen is welkom ongeacht geloof of achtergrond, of het nu gaat om een vertrouwelijk gesprek of meer om praktische zaken.

Lees meer

Studentenwelzijn

Je academisch, professioneel en persoonlijk ontwikkelen, kan een uitdaging zijn. We begrijpen dat je misschien niet altijd de vaardigheden hebt om dergelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Binnen de UM zijn er veel initiatieven, activiteiten en programma's die kunnen bijdragen aan je geestelijke en fysieke welzijn, en aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

  Lees meer

Jouw gezondheid

Studenten met vragen over hun gezondheid of covid-19 gerelateerde vragen kunnen terecht bij de health counsellor. Met name voor internationale studenten kan er onduidelijkheid bestaan over de werking van het Nederlandse zorgstelsel en/of ziektekostenverzekeringen. Bekijk voor informatie over je gezondheid ook mymaastricht.nl.

 Lees meer

Disability Support

Ben je een (aankomende) student aan de UM en heb je een lichamelijke-, psychische-, en/of zintuiglijke beperking, een chronische ziekte of een andere aandoening, zoals dyslexie, ADHD, autisme of de ziekte van Crohn? Dan kun je via Disability Support ondersteuning of voorzieningen aanvragen om studeren met je functiebeperking makkelijker te maken.

 Lees meer