Social Impact Prize

Tot 2023 organiseerde het Student Project Team elk jaar de Student Idea Competition. In deze competitie kon je je projecten of ideeën voorleggen aan een jury van experts van de Universiteit Maastricht (UM) en een geldprijs winnen om je projecten of ideeën te realiseren.

Sinds 2024 is de Student Idea Competition samengevoegd met de Maastricht University Challenge  tot de Social Impact Prize van het SPT.

Het doel van de Student Idea Competition was om het studentenleven te verbeteren op de UM. UM-studenten konden aan de wedstrijd meedoen door hun ideeën over hoe het studentenleven kon worden verbeterd in te dienen bij het Student Project Team. Geselecteerde teams kregen workshops aangeboden om hun ideeën verder uit te werken en verbeteren. Tijdens de finale presenteerden de teams hun ideeën aan een UM-jury. De beste drie teams wonnen geldprijzen (en andere verrassingen) en kregen verdere ondersteuning van het SPT bij de uitvoering van hun ideeën.

De huidige Social Impact Prize heeft dezelfde reikwijdte als de Student Idea Competition. Hij wordt nu echter uitgereikt als sectieprijs binnen de Maastricht University Challenge en slechts aan één deelnemer.

Voorwaarden voor deelname

  • Je moet geregistreerd staan als student aan de UM of de Zuyd Hogeschool.
  • Je moet deelnemen aan de Maastricht University Challenge (zie de conditions of entry  ).
  • Je idee moet een sociale dimensie hebben, dat wil zeggen dat het (mede) gericht is op het verbeteren van het studentenleven aan de UM.
  • Je idee moet origineel zijn.

Hoe kun je deelnemen?

Het Student Project Team maakt een shortlist van deelnemers die in aanmerking komen voor de Maastricht University Challenge. Denk je dat jouw project in aanmerking komt? Dan kun je ons ook bereiken via het online platform van de Maastricht University Challenge!

De inschrijving voor de 2024 editie van de Maastricht University Challenge is op dit moment gesloten. Blijf op de hoogte door ons te volgen op Instagram  

Voorgaande winnaars Student Idea Competition

2022

Eatly
Eatly's doel is het verminderen van voedselverspilling. Dat doen ze door fruit en groente die een supermarkt niet (meer) verkoopt, maar die wel van goede kwaliteit zijn, te verkopen.  
 

2021

Digital Loan Service
Digital Loan Service wil elektronische apparatuur uitlenen aan studenten die zich deze tijdelijk niet kunnen veroorloven en daardoor in studieporblemen dreigen te komen.
 

2020

Vanwege het uitbreken van de COVID-19 pandemie is de Student Idea Competition 2020 geannuleerd.
 

2019

Precious Plastic Maastricht
Het idee bedacht door dit team was om 'pen-recycling' prullenbakken te installeren naast de al bestaande prullenbakken binnen de UM.