Go the Extra Mile
Samen met een groepje internationale studenten onderzoek je actuele problemen en los je ze op. Een tutor die jou persoonlijk kent, houdt een oogje in het zeil en grijpt alleen in als dat nodig is. Zo leer je op een actieve manier.
Spreekt jou dit meer aan dan al luisterend in een grote collegezaal te leren? Kom dan studeren in Maastricht, tenminste als jij bereid bent ‘the extra mile’ te gaan. Want aan de Universiteit Maastricht (UM) bepaal jij de koers en draag jij de verantwoordelijkheid.
Pablo's Extra Miles
Bekijk de video van Pablo en ontdek hoe hij alles uit zijn studie en studentenleven haalt.
Bekijk ook de video's van Albert, Rugile and Lousia.
Je persoonlijke leerervaring
In het Probleemgestuurd Onderwijs draait alles om jou, zijn docenten benaderbaar en leer je samen op een dynamische manier, waardoor je een assertieve professional wordt. Studeer je aan de Universiteit Maastricht, dan haal je meer uit jezelf.
In een groep van maximaal 14 studenten ga je aan de slag. Actief aan de slag. De groep, die vaak heel internationaal is samengesteld, verwacht van jou een bijdrage. Elke onderwijsbijeenkomst. Je kunt je dus niet verstoppen achter je laptop in een grote collegezaal. Door actief met de stof aan de slag te gaan, onthoud je de stof beter. En leer je praktische vaardigheden zoals onderzoeken, interpreteren, luisteren, samenwerken, schrijven en debatteren. Vaardigheden die je ook na je studie heel goed kunt gebruiken.
Vergroot je wereld
Aan de Universiteit Maastricht studeer je in een ‘international classroom’ en kan het zijn dat de helft van de studenten tijdens de onderwijsbijeenkomst uit buitenlandse studenten bestaat. Met meer dan 100 nationaliteiten studeert aan de UM de meest internationale studentenpopulatie van Nederland! Er wordt dan ook heel veel Engels gesproken. Door de culturele diversiteit in de groep, verbreed je bovendien jouw horizon en bouw je een wereldwijd netwerk op waar je na je studie veel voordeel van kunt hebben.
Draag bij aan de maatschappij
In Maastricht maken studenten deel uit van de samenleving. Ze leven veelal in de binnenstad op kamers, tussen de overige bewoners en zijn vaak actief betrokken bij de gemeenschap. Er zijn allerlei mogelijkheden om buiten je studie bezig te zijn, of het nu gaat om sporten, muziek en theater maken, het studentenverenigings- of uitgaansleven, je eigen bedrijfje beginnen of vrijwilligerswerk. Hulp nodig bij het vinden van je tijdsbesteding. Dan kan de universiteit je daarbij helpen.
Zoek je ook een uitdaging? Bekijk de mogelijkheden om je kennis in de praktijk te brengen.
19 bachelor's en meer dan 80 master's
De Universiteit Maastricht biedt in totaal 19 bacheloropleidingen en meer dan 80 masteropleidingen aan.
Meer weten over een specifieke opleiding? Vraag dan een studiebrochure aan.
UM-studenten Going the Extra Mile
We kunnen veel voorbeelden geven van studenten die tijdens of naast hun studie the extra mile gaan. Zo is er het verhaal van Melanie Kersten, masterstudent Sustainable Science & Policy, die de Water Innovation Challenge won van Limburgs drinkwaterproducent WML. Of de psychologiestudenten die in een zorgcentrum, samen met bewoners, creatief aan de slag gaan. Bijzonder is ook het verhaal van Victoria von Salmuth, die als co-assistente in Kenia het Shirati Food Programme opzette.
Lees ook het verhaal over de Library of Things opgezet door de UM-studenten Elisa Etrari, Anna Reyneri en Becca Bowers Dit een geweldig voorbeeld van circulaire economie. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je er lid worden, iets kiezen uit de onlinecatalogus of gewoon wat rondneuzen, en vervolgens leen je wat je nodig hebt (zoals bijvoorbeeld een boormachine) en breng je het na afloop weer terug.
