go the extra mile

Go the Extra Mile

Samen met een groepje internationale studenten onderzoek je actuele problemen en los je ze op. Een tutor die jou persoonlijk kent, houdt een oogje in het zeil en grijpt alleen in als dat nodig is. Zo leer je op een actieve manier.

Spreekt jou dit meer aan dan al luisterend in een grote collegezaal te leren? Kom dan studeren in Maastricht, tenminste als jij bereid bent ‘the extra mile’ te gaan. Want aan de Universiteit Maastricht (UM) bepaal jij de koers en draag jij de verantwoordelijkheid.

Pablo's Extra Miles

Bekijk de video van Pablo en ontdek hoe hij alles uit zijn studie en studentenleven haalt. 

Bekijk ook de video's van Albert, Rugile and Lousia.

Je persoonlijke leerervaring

In het Probleemgestuurd Onderwijs draait alles om jou, zijn docenten benaderbaar en leer je samen op een dynamische manier, waardoor je een assertieve professional wordt. Studeer je aan de Universiteit Maastricht, dan haal je meer uit jezelf.

In een groep van maximaal 14 studenten ga je aan de slag. Actief aan de slag. De groep, die vaak heel internationaal is samengesteld, verwacht van jou een bijdrage. Elke onderwijsbijeenkomst. Je kunt je dus niet verstoppen achter je laptop in een grote collegezaal. Door actief met de stof aan de slag te gaan, onthoud je de stof beter. En leer je praktische vaardigheden zoals onderzoeken, interpreteren, luisteren, samenwerken, schrijven en debatteren. Vaardigheden die je ook na je studie heel goed kunt gebruiken.   

Wil je meer weten?
Bestel een brochure!

Vergroot je wereld

Aan de Universiteit Maastricht studeer je in een ‘international classroom’ en kan het zijn dat de helft van de studenten tijdens de onderwijsbijeenkomst uit buitenlandse studenten bestaat. Met meer dan 100 nationaliteiten studeert aan de UM de meest internationale studentenpopulatie van Nederland! Er wordt dan ook heel veel Engels gesproken. Door de culturele diversiteit in de groep, verbreed je bovendien jouw horizon en bouw je een wereldwijd netwerk op waar je na je studie veel voordeel van kunt hebben.
 

Draag bij aan de maatschappij

In Maastricht maken studenten deel uit van de samenleving. Ze leven veelal in de binnenstad op kamers, tussen de overige bewoners en zijn vaak actief betrokken bij de gemeenschap. Er zijn allerlei mogelijkheden om buiten je studie bezig te zijn, of het nu gaat om sporten, muziek en theater maken, het studentenverenigings- of uitgaansleven, je eigen bedrijfje beginnen of vrijwilligerswerk. Hulp nodig bij het vinden van je tijdsbesteding. Dan kan de universiteit je daarbij helpen.   

Zoek je ook een uitdaging? Bekijk de mogelijkheden om je kennis in de praktijk te brengen.

19 bachelor's en meer dan 80 master's

De Universiteit Maastricht biedt in totaal 19 bacheloropleidingen en meer dan 80 masteropleidingen aan. 

Meer weten over een specifieke opleiding? Vraag dan een studiebrochure aan.

UM-studenten Going the Extra Mile

LOT logo

We kunnen veel voorbeelden geven van studenten die tijdens of naast hun studie the extra mile gaan. Zo is er het verhaal van Melanie Kersten, masterstudent Sustainable Science & Policy, die de Water Innovation Challenge won van Limburgs drinkwaterproducent WML. Of de psychologiestudenten die in een zorgcentrum, samen met bewoners, creatief aan de slag gaan. Bijzonder is ook het verhaal van Victoria von Salmuth, die als co-assistente in Kenia het Shirati Food Programme opzette.

Lees ook het verhaal over de Library of Things opgezet door de UM-studenten Elisa Etrari, Anna Reyneri en Becca Bowers Dit een geweldig voorbeeld van circulaire economie. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je er lid worden, iets kiezen uit de onlinecatalogus of gewoon wat rondneuzen, en vervolgens leen je wat je nodig hebt (zoals bijvoorbeeld een boormachine) en breng je het na afloop weer terug.

Meer Going the Extra Mile verhalen

 • Alumnus Yuhan Tan combineerde zijn studie Geneeskunde met badminton op het allerhoogste niveau en specialiseerde zich intussen tot orthopedisch chirurg. Studie en topsport is een lastige combinatie maar niet ondoenlijk, waarbij hij veel steun had van de universiteit dankzij de verworven vaardigheden...

 • Ze komen nog eens ergens, onze UM-topsporters. Toen ik Hidde Mollee (19) begin van dit jaar benaderde voor een interview, vroeg hij heel vriendelijk of dat mogelijk was na februari. Hij zat namelijk die hele maand in Namibië voor een hoogtestage. Hoe doe je dat naast je bacheloropleiding...

 • Kort voor ons interview keerde Jordan Habets terug uit Llorett de Mar in Spanje. Niet om daar wild te feesten, zoals je normaal gesproken zou verwachten van een 21-jarige man, maar om er zwaar te trainen. Jordan is al jaren een veelbelovende wielrenner die naast zijn opleiding keihard werkt aan een...

More news items
 • In onze reeks over topsportende studenten is nu Judith Houtvast aan het woord. Judith (19) zwom al diverse Nationale Kampioenschappen en studeert daarnaast in het tweede jaar van de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen. Daarnaast? Hoe doet ze dat en waar legt ze haar prioriteiten?

 • Ze studeren aan de UM, doen hun uiterste best om alles te halen, maar hebben daarnaast een andere grote ambitie: ze willen de top in hun sport bereiken. Jonge mensen die alles opzijzetten om naast hun opleiding een zware training te volgen en aan wedstrijden op hoog niveau mee te doen. Echte...

 • Rachel Barros Custódio’s affiniteit met eerlijkheid en gerechtigheid begon al vroeg in het leven, toen ze rondkeek in haar Portugese thuisstad Lissabon en de slechte behandeling van de dieren zag. “Veel mensen in Portugal behandelen hun dier als een object, soms nog erger. Ze zien hen niet als...

 • Vanaf 1 december kunnen tweede- en derdejaars bachelorstudenten zich inschrijven voor de Netherlands Asia Honours Summer School. Een ervaring die je de rest van je leven niet meer vergeet, weten UM-studenten Narcis en Oscar uit ervaring. Zij waren twee van de honderd geselecteerde deelnemers.

 • Match for Brighter Futures richt zich op het creëren van gelijke kansen voor jongeren in Maastricht en is op zoek naar Nederlandstalige studenten. Ben jij beschikbaar voor 3 uurtjes per week, minimaal tot aan de kerstvakantie, en wil je een echte positieve impact hebben op de toekomst van...

 • Students going the extra mile

 • De UM-delegatie won de zilveren medaille op Econometric Game in Amsterdam dit jaar. Om de fans tegemoet te komen die gefrustreerd zijn over het gebrek aan brede media-aandacht, vroegen we één van de teamleden, Lea Bottmer, er wat meer over te vertellen.

 • Studenten die demonstreren tegen klimaatverandering. Hm, dat klinkt niet echt als nieuws. Dat doen studenten al sinds mensenheugenis. Students for Climate is zich bewust van het cliché, dus gooide de organisatie het over een andere boeg bij hun actie eerder deze maand.

 • Project Match Huizen geeft studenten de kans een positieve bijdrage te leveren én te integreren in Maastricht. Ze werken aan een betere wijk en wonen in ruil daarvoor huurvrij in een pand van de woningbouwcoöperatie.

 • Precious Plastic Maastricht richt momenteel een lokale recyclingwerkplaats in waar plastic afval wordt omgezet in complete nieuwe producten, zoals prullenbakken, balken, 3D-printer-filament, en nog veel meer.

 • Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’. Niet...

 • Philippe Debie presenteert bachelorthesis op prestigieus congres in Chili

 • Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’. Niet...

 • Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’.

 • Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’.

 • Studentenvereniging Lux ad Mosam heeft alle buurtbewoners uit het Statenkwartier uitgenodigd voor het kerstdiner in de eigen sociëteit. Het eten is gratis, maar belangrijker nog zijn de contacten die ontstaan.

 • Hoe transparant is jouw universiteit? Dat is het thema van de Access to Medicines Week van dit jaar, georganiseerd door de geneeskundestudenten Charlotte Menart, Victoria Defelippe en Anja Wiemers. 

 • Victoria von Salmuth has been awarded the Maastricht University One Young World Scholarship 2018. She will attend the One Young World Summit in The Hague on 17-20 October 2018.

 • In zorgcentrum Croonenhoff in Heer laten bewoners en bezoekers van de dagopvang op woensdagmiddag hun creativiteit de vrije loop. Voor de tweede keer wordt de ‘creamiddag’ georganiseerd door leden van Luna-tik, de facultaire vereniging van studenten psychologie

 • De UM-studenten Elisa Etrari, Anna Reyneri en Becca Bowers runnen de Library of Things. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je er lid worden, iets kiezen uit de onlinecatalogus of gewoon wat rondneuzen, en vervolgens leen je wat je nodig hebt en breng je het na afloop weer terug.

 •  In het project ‘Match voor een mooiere toekomst’ begeleiden studenten van de UM leerlingen met hun huiswerk.

 • Melanie Kersten, masterstudent Sustainable Science & Policy, won de Water Innovation Challenge van Limburgs drinkwaterproducent WML.

 • ‘Foodsharing Maastricht’ is een studenteninitiatief dat overgebleven voedsel verzamelt van lokale supermarkten en hotels. Iedereen die wil, kan dit in gebouw X op de Tapijnkazerne ophalen.

 • Tijdens haar coschappen in Shirati, Tanzania, ondervindt Victoria von Salmuth dat veel patiënten aan ondervoeding lijden. Ze start het Shirati Food Programme.  

 • UM-studenten Carlotta, Emma, Julia en Alice koken voor de verslaafde bewoners van de Domus-huizen van het Leger des Heils.

 • UM student Costas Georgiades on his efforts to help those who need it most - and on his experiences on Lesbos

 • Een Engelstalig interview met UM-studenten die deelnamen aan de Asia-Europe summer school, over hun ervaring, verwondering en meer.

 • Lekker ver weg, dat was wat de nu 29-jarige Sabrina Bos wilde na haar middelbare school. Voordat ze in Maastricht aan de bachelor International Business begon, nam ze een tussenjaar en reisde ze door Australië, Spanje en Frankrijk. Een jaar waarin ze haar wanderlust ontdekte. Op dit moment werkt de...

 • Een hittegolf vinden we de eerste dagen fijn, maar als deze aanhoudt ondervinden we daar na een aantal dagen toch last van. Niet alleen wij lijden tijdens deze broeierige dagen, de extreme temperaturen hebben ook effect op het bruto binnenlands product (bbp). Hoe zit dat met kleinere bedrijven...

 • Doe wat je leuk vindt. Dat is het credo van rechtenstudenten Merel Godelieve Huysse en haar partner Dario Mezini. Ze kozen ervoor om een veganistische koffiebar in Maastricht te beginnen.

 • Via Conn@ct.us, een initiatief van Enactus Maastricht, helpen studenten senioren wegwijs te worden in de multimediale wereld. Op hun beurt krijgen de studenten de kans hun Nederlands te oefenen.

 • Wethouder Jack Gerats reikte de eerste certificaten uit aan 18 nieuwe jongerenbuurtbemiddelaars. Een primeur, want Maastricht is de eerste stad in Nederland waar studenten als jongerenbuurtbemiddelaars de wijken ingaan om studenten en andere buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Twee van hen...

 • Jaarlijks worden er 7.000 tot 8.000 mensen in Nederland gereanimeerd na een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De eerste zes minuten zijn cruciaal. Hoe eerder men start met hartmassage hoe beter, en hoe meer mensen deze vaardigheid beheersen, hoe groter de overlevingskans. Vanuit deze gedachte...

 • Connor Deacon-Price is een recent afgestudeerde student aan het Maastricht Science Programme (MSP). Dat hij zijn onderzoek, dat moet bijdragen aan de strijd tegen kanker, presenteert op een gerenommeerde conferentie is zeer bijzonder.

 • De studievereniging van de masteropleiding Sustainability, Science and Policy, ASAP, bezit sinds een jaar of vier een volkstuin in Maastricht aan de Mergelweg. Onder de bezielende leiding van Colin Laviolette onderhoudt een achttal studenten de tuin.

 • The destruction of cultural property by the Islamic State in Mosul and Palmyra: is International Law the answer?’, is the title of Alessandra Silva’s bachelor’s thesis. During the Dies celebration last February, the 23-year-old Italian received the thesis prize, as one of seventeen winners, for the...

 • Zaterdag 13 mei vond de zesde editie plaats van de RFC, de grootste interfacultaire geneeskundewedstrijd van Nederland. Het team van Maastricht werd eerste en sleep de titel ‘beste medische faculteit in de wacht.

 • Sjim Romme and Matthijs Bosveld kregen in 2016 de UM- Studentenprijs en nemen in 2017/2018 een tussenjaar van hun studie, om hun droom (mensgerichte zorg waarin de klacht van patiënten centraal staat door mensgericht medisch onderwijs) dichterbij te brengen.

 • In maart 2016 rondde de nu 25-jarige Sophie Joosten haar master Geneeskunde af met een bijzondere thesis over niercelcarcinoom. Tijdens haar onderzoek ontdekte zij biomarkers die de overleving van patiënten met nierkanker kunnen voorspellen. Voor haar masterthesis ontving ze dit jaar de...

 • Tijdens de Dies werden ook dit jaar weer de scriptieprijzen uitgereikt, dit zijn prijzen voor masterstudenten die het hoogste cijfer voor hun afsluitende thesis haalden. Alumnus Matthijs Korevaar was een van de winnaars. Hij onderzocht hoe de huurprijzen zich in een aantal Europese steden hebben...