Go the Extra Mile

Samen met een groepje internationale studenten onderzoek je actuele problemen en los je ze op. Een tutor die jou persoonlijk kent, houdt een oogje in het zeil en grijpt alleen in als dat nodig is. Zo leer je op een actieve manier.

Spreekt jou dit meer aan dan al luisterend in een grote collegezaal te leren? Kom dan studeren in Maastricht, tenminste als jij bereid bent ‘the extra mile’ te gaan. Want aan de Universiteit Maastricht (UM) bepaal jij de koers en draag jij de verantwoordelijkheid.

Alberts Extra Miles

Bekijk de video van Albert en ontdek hoe hij alles uit zijn studie en studentenleven haalt.

Dit is de vierde Go the Extra Mile video uit een serie. Bekijk ook de video's van Pablo, Rugile and Lousia.

Je persoonlijke leerervaring

In het Probleemgestuurd Onderwijs draait alles om jou, zijn docenten benaderbaar en leer je samen op een dynamische manier, waardoor je een assertieve professional wordt. Studeer je aan de Universiteit Maastricht, dan haal je meer uit jezelf.

In een groep van maximaal 14 studenten ga je aan de slag. Actief aan de slag. De groep, die vaak heel internationaal is samengesteld, verwacht van jou een bijdrage. Elke onderwijsbijeenkomst. Je kunt je dus niet verstoppen achter je laptop in een grote collegezaal. Door actief met de stof aan de slag te gaan, onthoud je de stof beter. En leer je praktische vaardigheden zoals onderzoeken, interpreteren, luisteren, samenwerken, schrijven en debatteren. Vaardigheden die je ook na je studie heel goed kunt gebruiken.   

Vergroot je wereld

Aan de Universiteit Maastricht studeer je in een ‘international classroom’ en kan het zijn dat de helft van de studenten tijdens de onderwijsbijeenkomst uit buitenlandse studenten bestaat. Met meer dan 100 nationaliteiten studeert aan de UM de meest internationale studentenpopulatie van Nederland! Er wordt dan ook heel veel Engels gesproken. Door de culturele diversiteit in de groep, verbreed je bovendien jouw horizon en bouw je een wereldwijd netwerk op waar je na je studie veel voordeel van kunt hebben.
 

Draag bij aan de maatschappij

In Maastricht maken studenten deel uit van de samenleving. Ze leven veelal in de binnenstad op kamers, tussen de overige bewoners en zijn vaak actief betrokken bij de gemeenschap. Er zijn allerlei mogelijkheden om buiten je studie bezig te zijn, of het nu gaat om sporten, muziek en theater maken, het studentenverenigings- of uitgaansleven, je eigen bedrijfje beginnen of vrijwilligerswerk. Hulp nodig bij het vinden van je tijdsbesteding. Dan kan de universiteit je daarbij helpen.   

Zoek je ook een uitdaging? Bekijk de mogelijkheden om je kennis in de praktijk te brengen.

19 bachelor's en meer dan 80 master's

De Universiteit Maastricht biedt in totaal 19 bacheloropleidingen en meer dan 80 masteropleidingen aan. 

Meer weten over een specifieke opleiding? Vraag dan een studiebrochure aan.

UM-studenten Going the Extra Mile

LOT logo

We kunnen veel voorbeelden geven van studenten die tijdens of naast hun studie the extra mile gaan. Zo is er het verhaal van Melanie Kersten, masterstudent Sustainable Science & Policy, die de Water Innovation Challenge won van Limburgs drinkwaterproducent WML. Of de psychologiestudenten die in een zorgcentrum, samen met bewoners, creatief aan de slag gaan. Bijzonder is ook het verhaal van Victoria von Salmuth, die als co-assistente in Kenia het Shirati Food Programme opzette.

Lees ook het verhaal over de Library of Things opgezet door de UM-studenten Elisa Etrari, Anna Reyneri en Becca Bowers Dit een geweldig voorbeeld van circulaire economie. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je er lid worden, iets kiezen uit de onlinecatalogus of gewoon wat rondneuzen, en vervolgens leen je wat je nodig hebt (zoals bijvoorbeeld een boormachine) en breng je het na afloop weer terug.

Meer Going the Extra Mile verhalen

 • Rechtvaardigheidsgevoel | FPN Student stories

  donderdag, juni 23, 2022

  Rachel Barros Custódio’s affiniteit met eerlijkheid en gerechtigheid begon al vroeg in het leven, toen ze rondkeek in haar Portugese thuisstad Lissabon en de slechte behandeling van de dieren zag. “Veel mensen in Portugal behandelen hun dier als een object, soms nog erger. Ze zien hen niet als levende wezens met gevoelen”. Tijdens haar psychologiebachelor in Portugal, begon ze te werken bij het Bianca Animal Shelter waar ze voor de dieren zorgden, en ze hielp om een nieuw liefdevol thuis te vinden.

  Lees verder
 • Netherlands Asia Summer School

  7 weken Azië-ervaring voor bachelorstudenten

  maandag, november 25, 2019

  Vanaf 1 december kunnen tweede- en derdejaars bachelorstudenten zich inschrijven voor de Netherlands Asia Honours Summer School. Een ervaring die je de rest van je leven niet meer vergeet, weten UM-studenten Narcis en Oscar uit ervaring. Zij waren twee van de honderd geselecteerde deelnemers.

  Lees verder
 • YUFE - hard werken aan hoge ambities

  donderdag, november 21, 2019
  Lees verder
 • UM studenten gezocht voor het coachen en begeleiden van Maastrichtse scholieren

  dinsdag, oktober 29, 2019

  Match for Brighter Futures richt zich op het creëren van gelijke kansen voor jongeren in Maastricht en is op zoek naar Nederlandstalige studenten. Ben jij beschikbaar voor 3 uurtjes per week, minimaal tot aan de kerstvakantie, en wil je een echte positieve impact hebben op de toekomst van Maastrichtse jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Lees verder
 • this is not a design conference

  This is Not a Design Conference

  dinsdag, juli 9, 2019

  Students going the extra mile

  Lees verder
 • econometrics

  Econometric Game met zilveren randje

  maandag, juni 24, 2019

  De UM-delegatie won de zilveren medaille op Econometric Game in Amsterdam dit jaar. Om de fans tegemoet te komen die gefrustreerd zijn over het gebrek aan brede media-aandacht, vroegen we één van de teamleden, Lea Bottmer, er wat meer over te vertellen.

  Lees verder
 • Students 4 Climate

  Students for Climate - bouwen aan een community

  woensdag, mei 29, 2019

  Studenten die demonstreren tegen klimaatverandering. Hm, dat klinkt niet echt als nieuws. Dat doen studenten al sinds mensenheugenis. Students for Climate is zich bewust van het cliché, dus gooide de organisatie het over een andere boeg bij hun actie eerder deze maand.

  Lees verder
 • match

  Match Huizen: beter een goede buur...

  donderdag, mei 23, 2019

  Project Match Huizen geeft studenten de kans een positieve bijdrage te leveren én te integreren in Maastricht. Ze werken aan een betere wijk en wonen in ruil daarvoor huurvrij in een pand van de woningbouwcoöperatie.

  Lees verder
 • sustainability plastic waste

  Precious Plastic Maastricht - een nieuw leven voor afval

  donderdag, mei 9, 2019

  Precious Plastic Maastricht richt momenteel een lokale recyclingwerkplaats in waar plastic afval wordt omgezet in complete nieuwe producten, zoals prullenbakken, balken, 3D-printer-filament, en nog veel meer.

  Lees verder
 • Student Radio Maastricht – ideeën en geluiden

  maandag, april 8, 2019 Lees verder
 • Megan and Dennis

  Samen sterker, dankzij studenten

  donderdag, februari 21, 2019

  Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’. Niet voor hun cv, maar om hun idealen te verwezenlijken. Met talloze vriendschappen als prettig neveneffect.

  Lees verder
 • Philippe Debie

  Vreemde eend in de bijt: student presenteert bachelorthesis op prestigieus congres

  woensdag, februari 20, 2019

  Philippe Debie presenteert bachelorthesis op prestigieus congres in Chili

  Lees verder
 • Vrouwenrechtswinkel

  Vrouwenrechtswinkel: voor vrouwen, door vrouwen

  donderdag, februari 7, 2019

  Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’. Niet voor hun cv, maar om hun idealen te verwezenlijken. Met talloze vriendschappen als prettig neveneffect.

  Lees verder
 • Big Volunteer Day

  Vrijwilliger voor een dag

  maandag, januari 28, 2019 Lees verder
 • Liter of Light: wereldwijd het licht verspreiden

  donderdag, januari 24, 2019

  Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’.

  Lees verder
 • IFMSA: niet alleen voor geneeskundestudenten

  donderdag, december 20, 2018

  Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’.

  Lees verder
 • Kerstdiner Lux ad Mosem

  Elkaar ontmoeten bij een bord hutspot

  donderdag, december 20, 2018

  Studentenvereniging Lux ad Mosam heeft alle buurtbewoners uit het Statenkwartier uitgenodigd voor het kerstdiner in de eigen sociëteit. Het eten is gratis, maar belangrijker nog zijn de contacten die ontstaan.

  Lees verder
 • @ease

  Vrijblijvend je zorgen delen met leeftijdgenoten

  dinsdag, december 18, 2018 Lees verder
 • Via transparantie naar eerlijke medicijnprijzen

  maandag, november 5, 2018

  Hoe transparant is jouw universiteit? Dat is het thema van de Access to Medicines Week van dit jaar, georganiseerd door de geneeskundestudenten Charlotte Menart, Victoria Defelippe en Anja Wiemers. 

  Lees verder
 • one young world summit scholarship salmuth

  Winner of the Maastricht University One Young World Scholarship 2018 announced

  donderdag, oktober 11, 2018

  Victoria von Salmuth has been awarded the Maastricht University One Young World Scholarship 2018. She will attend the One Young World Summit in The Hague on 17-20 October 2018.

  Lees verder
 • Lunatik

  Studenten en senioren samen creatief

  dinsdag, oktober 9, 2018

  In zorgcentrum Croonenhoff in Heer laten bewoners en bezoekers van de dagopvang op woensdagmiddag hun creativiteit de vrije loop. Voor de tweede keer wordt de ‘creamiddag’ georganiseerd door leden van Luna-tik, de facultaire vereniging van studenten psychologie

  Lees verder
 • LOT logo

  Library of Things: Van de zolder naar de bibliotheek

  vrijdag, september 14, 2018

  De UM-studenten Elisa Etrari, Anna Reyneri en Becca Bowers runnen de Library of Things. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je er lid worden, iets kiezen uit de onlinecatalogus of gewoon wat rondneuzen, en vervolgens leen je wat je nodig hebt en breng je het na afloop weer terug.

  Lees verder
 • huiswerkbegeleiding

  Studenten coachen scholieren

  vrijdag, juli 13, 2018

   In het project ‘Match voor een mooiere toekomst’ begeleiden studenten van de UM leerlingen met hun huiswerk.

  Lees verder
 • Hoe los je de ‘waterspits’ in Limburg op?

  dinsdag, juli 3, 2018

  Melanie Kersten, masterstudent Sustainable Science & Policy, won de Water Innovation Challenge van Limburgs drinkwaterproducent WML.

  Lees verder
 • sustainability student initiative

  Gratis lunch dankzij duurzaam studenteninitiatief

  dinsdag, juni 12, 2018

  ‘Foodsharing Maastricht’ is een studenteninitiatief dat overgebleven voedsel verzamelt van lokale supermarkten en hotels. Iedereen die wil, kan dit in gebouw X op de Tapijnkazerne ophalen.

  Lees verder
 • victoria en de koks

  Waarom Victoria een naamgenoot heeft in Tanzania

  donderdag, april 26, 2018

  Tijdens haar coschappen in Shirati, Tanzania, ondervindt Victoria von Salmuth dat veel patiënten aan ondervoeding lijden. Ze start het Shirati Food Programme.  

  Lees verder
 • koken voor thuislozen

  Koken voor thuislozen

  woensdag, april 11, 2018

  UM-studenten Carlotta, Emma, Julia en Alice koken voor de verslaafde bewoners van de Domus-huizen van het Leger des Heils.

  Lees verder
 • lifeboat off lesbos

  Kofi Annan, water polo, and the depths of human cruelty

  dinsdag, april 3, 2018

  UM student Costas Georgiades on his efforts to help those who need it most - and on his experiences on Lesbos

  Lees verder
 • 20479505_1697768336900429_6296673415782932903_n.jpg

  UM-studenten en de 'Asia-Europe summer school'

  vrijdag, december 15, 2017

  Een Engelstalig interview met UM-studenten die deelnamen aan de Asia-Europe summer school, over hun ervaring, verwondering en meer.

  Lees verder
 • digital nomad Sabrina Bos

  Al reizend je geld verdienen

  woensdag, november 22, 2017

  Lekker ver weg, dat was wat de nu 29-jarige Sabrina Bos wilde na haar middelbare school. Voordat ze in Maastricht aan de bachelor International Business begon, nam ze een tussenjaar en reisde ze door Australië, Spanje en Frankrijk. Een jaar waarin ze haar wanderlust ontdekte. Op dit moment werkt de alumna vanuit haar Renault Traffic Van aan haar online business en als freelance projectmanager en schrijft ze blogs. Met haar inkomsten bekostigt ze niet alleen haar reizen, maar ook haar startup accesART. Tijdens de afgelopen Global Entrepreneurship Week sprak zij over haar ervaringen.

  Lees verder
 • Nora Pankratz

  Nora Pankratz wint FIR-PRI beurs voor onderzoek naar financiële impact van hitte

  woensdag, november 1, 2017

  Een hittegolf vinden we de eerste dagen fijn, maar als deze aanhoudt ondervinden we daar na een aantal dagen toch last van. Niet alleen wij lijden tijdens deze broeierige dagen, de extreme temperaturen hebben ook effect op het bruto binnenlands product (bbp). Hoe zit dat met kleinere bedrijven? Ondervinden deze ook last van een hittegolf?

  Lees verder
 • Kafethea

  Ondernemende studenten runnen veganistische koffiebar

  dinsdag, oktober 3, 2017

  Doe wat je leuk vindt. Dat is het credo van rechtenstudenten Merel Godelieve Huysse en haar partner Dario Mezini. Ze kozen ervoor om een veganistische koffiebar in Maastricht te beginnen.

  Lees verder
 • Conn@ct.us

  Studenten ontrafelen computergeheimen voor senioren

  donderdag, september 7, 2017

  Via Conn[at]ct[dot]us, een initiatief van Enactus Maastricht, helpen studenten senioren wegwijs te worden in de multimediale wereld. Op hun beurt krijgen de studenten de kans hun Nederlands te oefenen.

  Lees verder
 • buurtbemiddelaars

  Rechtenstudenten ingezet als buurtbemiddelaars

  donderdag, augustus 24, 2017

  Wethouder Jack Gerats reikte de eerste certificaten uit aan 18 nieuwe jongerenbuurtbemiddelaars. Een primeur, want Maastricht is de eerste stad in Nederland waar studenten als jongerenbuurtbemiddelaars de wijken ingaan om studenten en andere buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Twee van hen vertellen over hun motieven.

  Lees verder
 • Taskforce QRS

  Een vaardigheid voor het leven

  donderdag, augustus 17, 2017

  Jaarlijks worden er 7.000 tot 8.000 mensen in Nederland gereanimeerd na een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De eerste zes minuten zijn cruciaal. Hoe eerder men start met hartmassage hoe beter, en hoe meer mensen deze vaardigheid beheersen, hoe groter de overlevingskans. Vanuit deze gedachte richtte Ton Gorgels, hoogleraar Transmurale Cardiologie samen met Petra Schuffelen tien jaar geleden in Maastricht Taskforce QRS Maastricht op.

  Lees verder
 • MSP - Connor Deacon-Price

  UM-student presenteert onderzoek tegen kanker op internationale conferentie

  donderdag, juli 13, 2017

  Connor Deacon-Price is een recent afgestudeerde student aan het Maastricht Science Programme (MSP). Dat hij zijn onderzoek, dat moet bijdragen aan de strijd tegen kanker, presenteert op een gerenommeerde conferentie is zeer bijzonder.

  Lees verder
 • Urban Gardening

  De tuin van Eden is in Maastricht

  donderdag, juli 6, 2017

  De studievereniging van de masteropleiding Sustainability, Science and Policy, ASAP, bezit sinds een jaar of vier een volkstuin in Maastricht aan de Mergelweg. Onder de bezielende leiding van Colin Laviolette onderhoudt een achttal studenten de tuin.

  Lees verder
 • Alessandra Silva

  Op de bres voor cultureel erfgoed in oorlogsgebied

  dinsdag, juni 6, 2017

  The destruction of cultural property by the Islamic State in Mosul and Palmyra: is International Law the answer?’, is the title of Alessandra Silva’s bachelor’s thesis. During the Dies celebration last February, the 23-year-old Italian received the thesis prize, as one of seventeen winners, for the best bachelor's thesis in 2016.

  Lees verder
 • Team Maastricht wins national medical contest

  Team Maastricht wint landelijke geneeskundewedstrijd

  woensdag, mei 24, 2017

  Zaterdag 13 mei vond de zesde editie plaats van de RFC, de grootste interfacultaire geneeskundewedstrijd van Nederland. Het team van Maastricht werd eerste en sleep de titel ‘beste medische faculteit in de wacht.

  Lees verder
 • Students Going The Extra Mile

  ‘Aangenaam, ik ben de mens achter de patiënt’

  dinsdag, mei 16, 2017

  Sjim Romme and Matthijs Bosveld kregen in 2016 de UM- Studentenprijs en nemen in 2017/2018 een tussenjaar van hun studie, om hun droom (mensgerichte zorg waarin de klacht van patiënten centraal staat door mensgericht medisch onderwijs) dichterbij te brengen.

  Lees verder
 • Sohphie Joosten

  Arts met onderzoeksvaardigheden

  maandag, maart 27, 2017

  In maart 2016 rondde de nu 25-jarige Sophie Joosten haar master Geneeskunde af met een bijzondere thesis over niercelcarcinoom. Tijdens haar onderzoek ontdekte zij biomarkers die de overleving van patiënten met nierkanker kunnen voorspellen. Voor haar masterthesis ontving ze dit jaar de scriptieprijs.

  Lees verder
 • Matthijs Korrevaar

  Hoe duur is de huur?

  donderdag, maart 2, 2017

  Tijdens de Dies werden ook dit jaar weer de scriptieprijzen uitgereikt, dit zijn prijzen voor masterstudenten die het hoogste cijfer voor hun afsluitende thesis haalden. Alumnus Matthijs Korevaar was een van de winnaars. Hij onderzocht hoe de huurprijzen zich in een aantal Europese steden hebben ontwikkeld in de afgelopen 500 jaar.

  Lees verder