Toegankelijkheid mindervaliden Brightlands Chemelot Campus

Op deze pagina vindt u informatie over de toegankelijkheid voor mindervalide van Brightlands Chemelot Campus, gelegen aan Urmonderbaan 22 te Geleen. De campus is te bereiken met de auto, openbaar vervoer en te voet.

Bereikbaarheid auto

De campus is goed te bereiken met de auto. De ingang voor auto’s is beveiligd middels een slagboom. Er is op de campus 1 parkeerplaats speciaal voor mindervalide. Deze is gelegen in de parkeergarage onder het center court (Gebouw 200). De parkeerplaats is direct bij de lift schacht. Toegang tot de liftschacht is via een drukknop. De andere parkeerplaatsen op de campus zijn niet speciaal gereserveerd voor mindervalide, maar wel te gebruiken als mindervalide parkeerplaats.

Bereikbaarheid OV

Direct voor de ingang van de campus is een bushalte te vinden, vanaf hier is het nog 20 meter tot de ingang van de campus. De ingang van de campus voor voetgangers is beveiligd met een tourniquet. Uit ervaring blijkt dat dit lastig is voor rolstoelgebruikers en deze beter de slagboomingang voor auto’s kunnen gebruiken.

UM locatie gebouw 200

Universiteit Maastricht is gehuisvest in gebouw 200 (center court) op de 2de en 3de verdieping.

Gebouw 200 is het hoofdgebouw van de campus waar alle voorzieningen zijn gevestigd (receptie, catering, servicedesk, koffiecorner, vergaderzalen).

Toiletten

Het gebouw is voorzien van 3 Miva-toiletten:

  • Verdieping 0: Links van de receptie/balie.
  • Verdieping 1: Achter de liftschacht.
  • Verdieping 2: Rechts naast de liftschacht.

UM locatie AMIBM gebouw 001

AMIBM is ook gehuisvest in gebouw 001. Dit is het oudste gebouw (1940) van de campus. Universiteit Maastricht is hier gevestigd op de begane grond.

De ingang van de begane grond is te bereiken via loop en wandelpaden op de campus. Rolstoelgebruikers moeten hier de ingang nemen van de begane grond, die gevestigd is aan de kant van gebouw 006. Andere ingangen zijn helaas niet te gebruiken vanwege de trappen en de te kleine doorgangen.

Toegankelijkheid UM-compartimenten

Het UM-compartiment heeft een lange, vrij brede gang. De deuropeningen zijn bij sommige labs wat smaller en krapper waardoor de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers iets minder is. Sommige labs hebben ook drempels. Deze zijn wel (naar inschatting) makkelijk te betreden.

Toiletten

Het Mivatoilet in gebouw 001 is gevestigd op de begane grond, direct naast de ingang van het compartiment van AMIBM.