Life@UM thema studeren header image

Learning Spaces 
De UM biedt studieplekken waar je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en ook in de weekends kunt studeren.

Meer dan 2.500 studieplekken

Studeren in Maastricht

Wie een opleiding volgt, moet studeren. Dat betekent uren achter de boeken, samenwerken aan projecten, overleggen, maar ook ‘soggen’. Je kunt dat op je eigen kamer doen of in een van de studieplekken aan de UM, alleen of in groepjes.

Ook in de stad vind je rustige plekjes om te studeren: koffietentjes, de stadsbibliotheek en (bij mooi weer) zelfs het park.

Learning Spaces

De UB heeft meer dan 2.000 studieplekken
Onze Universiteitsbibliotheek (UB) biedt een groot aantal studieplekken, in de beide UB-locaties en de zogenaamde Learning Spaces. Bijna de helft van de studieplekken in de bibliotheelocaties is uitgerust met een computer en op de andere plekken werk je aan je eigen laptop met gratis Wifi. De UB-locatie binnenstad heeft meer dan 950 studieplekken. De bibliotheek in Randwyck (inclusief het LINK internetcafé en het Computerlandschap) biedt in totaal meer dan 1.050 studieplekken.

Studeren in een voormalige kazerne
Je kunt ook studeren in een van de 150 Bonnefanten Learning Spaces in het Studenten Service Centrum. Of je fietst naar de voormalige Tapijnkazerne, waar je vanaf 7 uur ’s ochtends terechtkunt in een van de 150 Tapijn Learning Spaces. Of spreek af in het Universitair Sportcentrum (USC), waar je kunt studeren in de Learning Loft of kunt samenwerken in een van de negen projectruimtes, samen goed voor de 175 USC Learning Spaces. Maar ook de faculteiten bieden voldoende gelegenheid om te studeren of met andere studenten aan projecten te werken.
 

Speciale stille ruimte
Op de meeste locaties kun je kiezen tussen individuele plekken of groepsplekken (voor twee tot tien personen). Je kunt ook in een grote ‘stille’ ruimte in een bibliotheeklocatie  gaan zitten, waar je samen met een aantal andere studenten individueel studeert.

 Study places in de Universiteitsbibliotheek
 Overzicht informele studieplekken

Studeren in je favoriete hangout

In de stadsbibliotheek, Centre Céramique, kun je studeren, gebruik makend van de gratis Wifi. Je kunt uiteraard lid worden van Centre Céramique om boeken en media te lenen. Mét een abonnement heb je bovendien toegang tot de digitale bibliotheek.

Op de tweede verdieping van Centre Céramique kun je zelfs studeren in een waar kunstwerk, daar bevinden zich de studiecellen de zijn ontworpen door Atelier van Lieshout. Ze zijn voorzien van licht, ventilatie en raampjes.

 Studeren in Centre Céramique

 

Vragen?

Heb je hulp nodig bij je aanmelding?
Wil je meer weten over op kamers wonen?
Of over het Maastrichtse studentenleven?

 study[at]maastrichtuniversity[dot]nl
 +31 43 38 85388
Chat met ons (ma/vrij van 8.30 tot 17.00)
 Facebook (messenger)

Kom je in Maastricht studeren?

Studeren in Maastricht - INKOM

Doe dan mee aan de INKOM, dé introductieweek voor alle nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool. Tijdens deze week vinden tal van activiteiten plaats en zullen alle studenten, studie- en sportverenigingen zich aan de nieuwe studenten presenteren. In groepen, bestaande uit Nederlandse en buitenlandse studenten, leer je onder begeleiding van twee ouderejaars studenten Maastricht kennen. Bovendien worden er elke avond grote feesten georganiseerd met bekende artiesten en dj’s. Na de INKOM voel je je thuis in het studentenleven in Maastricht en weet je precies wat de stad te bieden heeft!

De INKOM wordt georganiseerd door en voor studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool. Bezoek www.inkom.nl voor het complete programma en bekijk of like de INKOM Facebookpagina. De afgelopen jaren was de INKOM uitverkocht, dus schrijf je op tijd in!

mymaastricht.nl

Moeite met het vinden van relevante informatie over Maastricht, weet je niet wat er allemaal te doen is in de stad? Bezoek dan mymaastricht.nl - de officiële informatie webportal voor de internationale studentenpopulatie. Gesteund door de Universiteit Maastricht, Hogeschool Zuyd en de gemeente Maastricht biedt mymaastricht.nl betrouwbare en up-to-date informatie over het leven in Maastricht, het vinden van huisvesting, gezondheidszorg, financiën en openbaar vervoer. Wil je op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen en nieuws en weten wat er in de Maastrichtse gemeenschap en bijvoorbeeld op sportgebied te doen is? Begin je de stad eigen te maken. Vandaag.

Welcome to Maastricht (mymaastricht.nl introduction video)

Naar tekstverwerker met opmaak overschakelen

Studium Generale

SG_StudyInMaastricht

Heb je een brede interesse en wil je naast je studie op de hoogte worden gehouden van actuele onderwerpen? Kom dan naar Studium Generale. Met gemiddeld drie tot vier avonden per week, kun je hier lezingen, collegereeksen of debatten volgen. De onderwerpen gaan van politiek en filosofie tot psychologie, biologie, kunst en béta-onderwerpen. De lezingen zijn gratis te bezoeken en de collegereeksen tegen een vaste lage prijs. 

Daarnaast organiseert Studium Generale het PAS festival aan het begin van het academisch jaar. Een avond vol kunst en kennis in de oude gebouwen van de UM in de binnenstad. Ook helemaal gratis. 

Verbreed je wereld, duik in Studium Generale!
Studium Generale
 

Breng je kennis in praktijk

Een studievereniging, iets voor jou?
Sluit je aan bij een facultaire studievereniging en doe mee aan discussies, workshops, lezingen en andere bijeenkomsten over je vakgebied. Vaak leveren studieverenigingen speciale studiematerialen aan hun leden, die op basis van jarenlange ervaring van (voormalige) studenten zijn samengesteld. Een mooie ondersteuning bij het studeren! Vrijwel iedere faculteit heeft zijn eigen studievereniging.

 Overzicht studie- en studentenverenigingen Maastricht

Verleg je horizon
In Maastricht zijn er ook tal van mogelijkheden om je buiten je vakgebied te ontplooien. Denk aan:

 Unicef studententeam
 AIMS, Amnesty International's studentenafdeling
 Studentenorganisatie AIESEC
 Studium Generale
 het Match project
 

Study in Maastricht - members of a study association

Verdieping
Misschien heb je behoefte om met anderen te discussiëren over je project of vakgebied, wil je workshops of lezingen volgen?