Communities

Alumnikringen

Onze alumnigemeenschap bestaat uit ongeveer 100.000 afgestudeerden: na je afstuderen vlieg je uit naar alle uithoeken van de wereld. Om je de mogelijkheid te bieden in contact te komen en te blijven met andere UM-alumni en je alma mater is het concept van de alumnikringen ontstaan. Een alumnikring is een lokaal netwerk van UM-alumni die van tijd tot tijd samenkomen en evenementen organiseren. Een alumnikring bestaat uit een alumnicommissie met een aantal toegewijde alumni die bereid zijn om evenementen in hun stad te organiseren. Samen met de Event and Community Coordinator van het UM Alumni Office ontwikkelen zij het programma. De commissieleden spelen een sleutelrol in het onderhouden van het lokale netwerk en vervullen een belangrijke rol als ambassadeurs van de UM. 

Hieronder vind je een overzicht van al onze huidige alumnikringen.
Ontbreekt jouw stad, wil je lid worden van een commissie of de mogelijkheden onderzoeken om zelf een Alumnikring op te richten? We denken graag mee! Neem contact met ons op via alumni@maastrichtuniversity.nl.

 

Alumna Katharina Nolte

Benieuwd hoe het is om deel uit te maken van een alumnikringcommissie? Lees het interview met alumna Katharina Nolte, die al meer dan 7 jaar deel uitmaakt van het comité in Berlijn. 

Katharina: 'In de afgelopen 7 jaar zijn er veel hoogtepunten geweest in de alumnikring, geweldige evenementen en interessante contacten. De meest memorabele ervaring was waarschijnlijk mijn allereerste alumni-evenement, de UM Star Lecture 2016. Ik voelde me teruggevoerd naar mijn studentenleven. Ik leerde de mede-commissieleden kennen met wie ik ideeën uitwisselde voor komende UM alumni-evenementen. Lang verhaal kort: sinds die avond ben ik actief lid van de alumnikringcommissie.'

Themacommunities

Onze themacommunities zijn er om alumni met een gedeelde interesse in een bepaald onderwerp met elkaar in contact te brengen. De thema's kunnen top down (geïnitieerd door de UM) of bottom up (geïnitieerd door de community zelf) worden opgezet. Op dit moment is er één actieve themacommunity rondom duurzaamheid. Hier kun je er alles over lezen.

Vind je alumnikring!

Aken

Amsterdam

Welkom op de pagina van Alumnikring Amsterdam. De Alumnikring Amsterdam is in 2002 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een kring van ruim 6000 leden.

De Alumnikring Amsterdam biedt via diverse activiteiten een informele, persoonlijke en zakelijke kennismaking in de regio en zorgt voor contact met overheden, instanties en bedrijven. Daarnaast biedt de alumnikring een platform voor academische verdieping en zorgt deze voor binding met de cultuur en historie van de regio. Het comité van de kring Amsterdam realiseert dit door jaarlijks diverse activiteiten te organiseren, waarvoor alumni zich via deze pagina kunnen inschrijven. Ook kunt u op deze pagina foto’s van eventuele eerdere activiteiten bekijken en contactgegevens vinden van de alumnikring.

De Alumnikring Amsterdam bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in Amsterdam wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring Amsterdam, meld je dan aan voor een bijeenkomst. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, locaties en/of sprekers, geef het door. Tot snel in Amsterdam!

alumni3

Berlijn

Welkom op de pagina van Alumnikring Berlijn. De Alumnikring Berlijn is sinds haar oprichting uitgegroeid tot een kring van ruim 1100 leden. De Alumnikring Berlijn biedt via diverse activiteiten een informele persoonlijk en zakelijke kennismaking in de regio en zorgt voor contact met overheden, instanties en bedrijven. Daarnaast biedt de alumnikring een platform voor academische verdieping en zorgt deze voor binding met de cultuur en historie van de regio. Het comité van de kring Berlijn realiseert dit door jaarlijks diverse activiteiten te organiseren, waarvoor alumni zich via deze pagina kunnen inschrijven. 

De Alumnikring Berlijn bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in Berlijn wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Wil je kennismaken met de Alumnikring Berlijn, meld je dan aan voor een bijeenkomst. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, locaties en/of sprekers, geef het door. Tot snel in Berlijn!

alumni1

Brussel

Als vestigingsplaats van de Europese instellingen heeft Brussel een grote aantrekkingskracht op een internationaal gezelschap aan hoogopgeleiden. Ze werken niet alleen voor deze Europese instellingen, maar ook voor allerlei grote ondernemingen die er hun Europese coördinatie- of financiële centrum hebben opgezet. Heel wat alumni hebben in de loop der jaren de weg naar Brussel gevonden, met als gevolg dat de Alumnikring Brussel een van de grootste buitenlandse UM-alumnikringen is, met ruim 1700 leden.

De leden zijn afkomstig van (bijna) alle UM-faculteiten. Daar wordt ook rekening mee gehouden tijdens het plannen van activiteiten. Deze vinden gemiddeld 2 keer per jaar plaats. Wij streven ernaar om dan zoveel mogelijk het podium beschikbaar te stellen aan de alumni zelf. Op die manier hopen we een goed beeld te kunnen geven in welke uiteenlopende disciplines en functies de alumni na hun afstuderen terecht komen.

Natuurlijk wordt ook de band met Maastricht niet vergeten. Zo besteden wij van tijd tot tijd ook aandacht aan belangrijke ontwikkelingen voor de universiteit, de stad en de regio. De Alumnikring Brussel onderhoudt, mede door haar nabije ligging, goede banden met de UM-alumnikringen in Hasselt, Zuid-Limburg en Noord- en Midden-Limburg. Bovendien wordt er samengewerkt met de Brusselse UM-campus.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring Brussel, meld je dan aan voor een bijeenkomst.
Tot snel in Brussel!

alumni10

China

Welkom op de pagina van Alumnikring China. De Alumnikring China is een alumnikring die bestaat uit drie subkringen: Beijing, Hong Kong en Shanghai. De Alumnikring China zorgt voor contact met overheden, instanties en bedrijven. Daarnaast biedt de alumnikring een platform voor academische verdieping en zorgt deze voor binding met de cultuur en historie van de regio. Het comité van kring China realiseert dit door jaarlijks diverse activiteiten te organiseren.

De Alumnikring China bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in China wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring China, meld je dan aan voor een bijeenkomst. 

alumni6

Den Haag

De Haagse alumnikring is in maart 2003 opgericht en sindsdien volop actief. Het Haagse comité organiseert diverse bijeenkomsten per jaar. De bijeenkomsten variëren van een pubquiz en een strandborrel tot masterclasses over positief denken.

Uniek aan de Haagse kring is dat wij in het politieke centrum van Nederland actief zijn. Politiek speelt dan ook regelmatig een rol in onze activiteiten. Zo haakt de Haagse kring in op actualiteiten door sprekers met een politieke achtergrond uit te nodigen.

Graag tot ziens in Den Haag!

alumni24

Dubai

Welkom op de pagina van Alumnikring Dubai/Verenigde Arabische Emiraten. De Alumnikring Dubai zorgt voor contact met overheden, instanties en bedrijven. Daarnaast biedt de alumnikring een platform voor academische verdieping en zorgt deze voor binding met de cultuur en historie van de regio. Het comité van kring Dubai realiseert dit door jaarlijks diverse activiteiten te organiseren.

De Alumnikring Dubai bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in de Emiraten wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring Dubai, meld je dan aan voor een bijeenkomst. Als je door de Emiraten reist en in de buurt van Dubai bent, laat het ons weten, dan kan je wellicht aansluiten bij een borrel.

alumni8

Düsseldorf

Welkom op de pagina van Alumnikring Düsseldorf. De Alumnikring Düsseldorf is sinds haar oprichting in 2005 uitgegroeid tot een kring van ruim 2700 leden.

De Alumnikring Düsseldorf biedt via diverse activiteiten een informele persoonlijk en zakelijke kennismaking in de regio en zorgt voor contact met overheden, instanties en bedrijven. Daarnaast biedt de Alumnikring Düsseldorf een platform voor academische verdieping en zorgt deze voor binding met de cultuur en historie van de regio. 

De Alumnikring Düsseldorf bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in Düsseldorf wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring Düsseldorf, meld je dan aan voor een bijeenkomst. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, locaties en/of sprekers, geef het door.

Tot snel in Düsseldorf!

alumni16

Frankfurt

Welkom bij de Alumnikring Frankfurt! In 2007 is de officiële Universiteit Maastricht Alumnikring Frankfurt opgericht, die meer dan 1100 UM afgestudeerden telt. De Alumnikring Frankfurt brengt alumni die wonen en werken in de regio Frankfurt samen. Wat begon als een kleine groep vrienden uit Maastricht, heeft zich ontwikkeld tot een groot netwerk dat zich nog steeds uitbreidt. We zien dan ook altijd graag nieuwe gezichten bij een van onze bijeenkomsten.

Naast de evenementen voor onze alumni, komen we ook graag in contact met huidige UM-studenten. Dit doen wij door deel te nemen aan een gezamenlijk netwerk evenement met Scope | Focus tijdens hun Frankfurt Banking Tour. Deze bijeenkomsten hebben de stage- en carrièremogelijkheden voor studenten enorm geholpen, waar we dan ook gepast trots op zijn.

De Alumnikring Frankfurt bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in Frankfurt wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Wat zeker nog belangrijk is om te noemen, is dat onze activiteiten ook tot doel hebben om jouw contacten in Frankfurt uit te breiden, met name ook voor mensen die nieuw in de regio zijn. We bieden je de mogelijkheid om in contact te komen of te blijven met andere UM-alumni. Ook als je niet in de regio Frankfurt woont, maar toevallig in de buurt bent als we een activiteit op de planning hebben staan, dan ben je altijd van harte welkom!

We zien ernaar uit om je te ontmoeten in Frankfurt!

alumni11

Hamburg

Welkom op de pagina van Alumnikring Hamburg. De Alumnikring Hamburg is sinds haar oprichting uitgegroeid tot een kring van ruim 1000 leden.

De Alumnikring Hamburg biedt via diverse activiteiten een informele persoonlijk en zakelijke kennismaking in de regio en zorgt voor contact met overheden, instanties en bedrijven. Daarnaast biedt de Alumnikring Hamburg een platform voor academische verdieping en zorgt deze voor binding met de cultuur en historie van de regio.

De Alumnikring Hamburg bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in Hamburg wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring Hamburg, meld je dan aan voor een bijeenkomst. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, locaties en/of sprekers, geef het door.

Tot snel in Hamburg!

alumni12

Hasselt

De Alumnikring Hasselt heet je van harte welkom. Hasselt is dé plek geworden om de meer dan 1.500 alumni van de Universiteit Maastricht die in Belgisch Limburg (West-Limburg) wonen, opnieuw te verenigen. Met een eerste bijeenkomst in het najaar van 2009, nam de alumnikring een vliegende start om een ontmoetingsplaats vol netwerkmogelijkheden te worden.

Alumnikring Hasselt wil synoniem staan voor gezelligheid en Bourgondische bijeenkomsten, in combinatie met de mogelijkheid om nieuwe en trendy locaties te ontdekken en interessante ervaringen uit te wisselen. We willen iedereen aanmoedigen om zijn/haar connecties met de Universiteit Maastricht te onderhouden, anderen te helpen bij hun sociale ontwikkeling en nieuwe vrienden te maken, maar vooral de oude nooit te vergeten.

Twee of drie keer per jaar verwelkomen wij je graag bij een van onze innovatieve en hopelijk interessante activiteiten. We zullen ervoor zorgen dat de drankjes er zijn, ... maar we hebben jou nodig voor je ervaringen én neem vooral een goed humeur mee.

We zien je graag binnenkort!

alumni13

Hongarije

De Alumnikring Hongarije heet je van harte welkom.

Arman Angishan 
Hallo ik ben Arman Angishan, ik ben opgegroeid in Nederland en ik ben van Hongaarse afkomst. Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en ben momenteel werkzaam als jurist. Ik kijk er naar uit om netwerkevenementen te organiseren in de toekomst en ik hoop nieuwe alumni aan te trekken om zich bij ons aan te sluiten :)

Kitti Almer
Mijn naam is Kitti Almer en ik heb tussen 2015 en 2018 in Maastricht gestudeerd. In deze periode heb ik een bachelor European Public Health en een master Public Policy and Human Development behaald. Na mijn terugkeer naar Hongarije vroeg de Covid-19 pandemie al snel om mijn kennis van volksgezondheid en bestuur, en sindsdien werk ik op het ministerie van Volksgezondheid. Ik hoop in contact te komen met veel Hongaarse alumni en een professionele en gezellige gemeenschap te creëren.

László Juhász
Mijn naam is László Juhász. Ik ben vanuit Hongarije naar Nederland gekomen, waar ik als advocaat bij de overheid heb gewerkt. Ik heb mijn tweede master Public Policy and Human Development aan de Universiteit Maastricht gevolgd en ben in 2020 afgestudeerd. Momenteel werk ik in Den Haag en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het opbouwen van een netwerk van alumni van Hongaarse afkomst in Hongarije, Nederland en daarbuiten.

Zoltán Marczell 
Mijn naam is Zoltán Marczell. Ik studeerde in Maastricht tussen 2018-2020 waar ik mijn master haalde aan UNU-MERIT in Public Policy and Human Development. Na terugkomst in mijn land ben ik aan de slag gegaan als Investment accountant. Ik kijk ernaar uit om een sterk alumninetwerk in Nederland op te bouwen om onze ervaringen te delen en terug te denken aan de geweldige jaren die we in Maastricht hebben doorgebracht.

alumni14

Istanboel

Ook in de prachtige en bruisende stad Istanboel is het mogelijk om andere UM-alumni te ontmoeten tijdens onze sociale evenementen. Met meer dan 70 alumni in Turkije biedt onze kring de mogelijkheid om nieuwe mensen te onmoeten met dezelfde 'Maastricht spirit'. Onze kring in Istanboel geeft je naast de mogelijkheid tot netwerken en het organiseren van sociale bijeenkomsten, ook de mogelijkheid om in contact te komen met nieuwe bedrijfstakken.

We kijken ernaar uit je in Istanboel te zien en je te ontmoeten bij een van onze kringbijeenkomsten.

alumni15

Keulen

Van harte welkom op de pagina van de Alumnikring Keulen. De kring is opgericht in 2013 en heeft al meer dan 10 evenementen georganiseerd. Tijdens deze evenementen verwelkomen we een interessante mix van oudere en meer recent afgestudeerden van verschillende faculteiten. We hebben een kleine, maar vaste kring van aanwezigen en ieder evenement een groot aantal nieuwkomers.

Ons favoriete evenement is absoluut ons jaarlijks bezoek aan de kerstmarkt, die mag je niet missen! Zou je graag anderen ontmoeten met wie je dezelfde 'Maastricht-ervaring' kunt delen? Kom dan met ons in contact.

alumni7

Londen

Welkom op de pagina van de Alumnikring Londen! De Alumnikring Londen komt een aantal keer per jaar bij elkaar voor verschillende activiteiten of gewoon om gezellig met elkaar te borrelen. Medewerkers van de Universiteit Maastricht (UM), studenten en de vele alumni die in en rondom Londen wonen, zijn frequente bezoekers van onze bijeenkomsten en hierdoor blijven we met elkaar in contact.

Bijeenkomsten zijn meestal in de pub 'Old Bank of England' in Fleet Street. Recente activiteiten die we hebben georganiseerd, zijn bijvoorbeeld een 'Mestreechter' pubquiz en een 'Jack the Ripper'-rondleiding. Ook in de toekomst willen we graag meer van deze activiteiten organiseren, waarbij input van onze mede alumni zeer welkom is. Alumni die werken en/of wonen in Londen, zijn automatisch lid van de Alumnikring Londen. Als je wilt deelnemen aan onze activiteiten, ben je van harte welkom en kan je reageren op de uitnodigingen die namens ons verstuurd worden door het UM Alumni Office.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij onze bijeenkomsten!

alumni9

Milaan

De Alumnikring Milaan is halverwege 2015 opgericht en groeit sindsdien gestaag, tot nu al een groep van meer dan 450 leden, met een kern van 20-30 actieve leden. Op dit moment is het de enige alumnikring in Italië en we zijn daarmee het voornaamste aanspreekpunt voor alle alumni in het land. Het maakt niet uit of je werkt, nog studeert of de “Bel Paese” een bezoek brengt; als de Universiteit Maastricht deel uit maakt van jouw leven, dan ben je altijd welkom bij de Alumniking Milaan.

De kring komt minimaal eens in het kwartaal samen, en vanaf dit jaar gaan we meer culturele activiteiten toevoegen aan de gebruikelijke informele borrel. Het doel van de kring is om een plek te bieden om op een informele manier nieuwe persoonlijke en zakelijke contacten op te doen en om een vorm van steun te bieden aan de alumni van Maastricht.

Een kortere of wat langere periode in Maastricht is iets wat we allemaal gemeen hebben. Sinds de oprichting hebben we ervoor gekozen om onze activiteiten ook open te stellen voor degenen die in Maastricht hebben gestudeerd in het kader van een uitwisseling. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze groep erg divers is, zowel als het op het academische als op professionele achtergrond aankomt.

alumni18

München

Welkom op de pagina van Alumnikring München. In deze prachtige stad kan je andere alumni ontmoeten in de biertuin, tijdens trips naar de bergen of tijdens onze meer formele evenementen en lezingen. Met meer dan 800 alumni geeft de kring München de mogelijkheid om veel bekende gezichten te zien en nieuwe mensen te ontmoeten.

Bij onze evenementen ontmoet je niet alleen leuke en open-minded mensen die de ‘Maastricht spirit’ delen, maar het geeft je ook de mogelijkheid om nieuwe zakelijke contacten op te doen. Bij de Alumnikring München streven we ernaar om plezier en netwerken te combineren, door een platform te bieden voor het onderhouden van het persoonlijke en het professionele netwerk van onze alumni.

We kijken ernaar uit om je te zien in München en je te ontmoeten bij een van onze vaste punten op de agenda: de UM Star Lectures in januari, de biertuinborrel in de zomer en onze traditionele kerstmarktbijeenkomst in december.

alumni19

New York

Welkom op de pagina van Alumnikring New York/Verenigde Staten. De Alumnikring New York biedt via diverse activiteiten per jaar een informele, persoonlijke en zakelijke kennismaking in de regio. Daarnaast biedt de alumnikring een platform voor academische verdieping en zorgt deze voor binding met de cultuur en historie van de regio.

De Alumnikring New York bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in New York en de Verenigde Staten wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring New York, meld je dan aan voor een bijeenkomst. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, locaties en/of sprekers, geef het door. Tot snel in New York!

alumni20

Noord-/Midden-Limburg

De kring der kringen, SevenUM, de oudste alumnikring die de Universiteit van Maastricht rijk is, is actief in Noord- en Midden-Limburg. Ons doel is om alumni in contact te brengen met andere alumni en op deze manier netwerken te vergroten om zo informatie, kennis en ervaring uit te wisselen.

Onze kring
Het huidige aantal UM-alumni binnen onze kring is ruim 4000 en is sinds onze start in januari 2001 nog steeds groeiende. De naam SevenUM refereert aan de (toen) zeven faculteiten van de UM en de eerste vergaderplaats in onze regio. Ook is de eerste alumnikring van de UM begonnen met zeven enthousiaste alumni. 

Wat biedt de kring Noord- en Midden-Limburg jou?
Wij, het bestuur van de kring Noord- en Midden-Limburg, hebben een diverse achtergrond in studie, leeftijd en baan. We hebben één ding gemeen: we zijn er trots op in Maastricht gestudeerd te hebben en in Limburg te wonen. Dit gegeven inspireert ons tot het organiseren van de activiteiten voor onze kring, met oog voor de ontwikkelingen in de samenleving én voor het moois in onze provincie.

Om ons doel te realiseren bieden we jullie via onze activiteiten het volgende:

  • Persoonlijke en zakelijke kennismaking
  • Contacten met overheden, instanties en bedrijven in de regio
  • Een platform voor academische verdieping
  • Binding met cultuur en historie van de regio.

Jij kunt deelnemen aan de Alumnikring Noord-/Midden-Limburg!
Heb je ideeën voor een leuke en interessante activiteit? Heb je zin om ons mee te helpen een activiteit te organiseren? Kun je een activiteit ondersteunen via sponsoring, locatie of sprekers? Laat het ons dan weten! Neem contact op met ons.

alumni21

Noordoost-Brabant

Naast Maastricht kent Nederland nog een andere bourgondische stad: Den Bosch. De Alumnikring Den Bosch/Noordoost-Brabant is sinds haar oprichting uitgegroeid tot een kring van 2695 leden.

Als alumnikring bieden we diverse activiteiten aan voor een informele, persoonlijke en zakelijke kennismaking in de regio.Via onze activiteiten bieden we een platform voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, academische verdieping en binding met de cultuur en historie van de regio in een informele setting.

Het comité van kring Noordoost-Brabant realiseert dit door jaarlijks diverse activiteiten te organiseren, zoals een stadswandeling, een workshop time-management, of een pubquiz. De leden van de Alumnikring Noordoost-Brabant hebben een diverse achtergrond qua studie, leeftijd en banen, maar hebben als gemeenschappelijke factoren dat we trots zijn dat we in Maastricht hebben gestudeerd en dat we in Noordoost-Brabant wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen. Wij zijn op zoek naar nieuwe comitéleden.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring Noordoost-Brabant, meld je dan aan voor een bijeenkomst, of neem contact op met een van de comitéleden. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, locaties en/of sprekers, geef het door. Tot snel in Den Bosch!

Foto Alumni Dag 09.09.2022

Parijs

Welkom bij de alumnikring in de Stad van de Liefde!

De Alumnikring Parijs is opgericht in april 2015. Sindsdien proberen we ieder kwartaal bijeen te komen. We zijn blij om een divers gezelschap te verwelkomen van verschillende afgestudeerden, zowel recent als ouder en vanuit verschillende faculteiten. We houden ervan om nieuwe bars uit te proberen in de prachtige straten van Parijs en te genieten van elkaars gezelschap en onze verschillende ervaringen in Parijs met elkaar te delen.

In aanvulling op de informele netwerkborrels, hebben we het plan om binnenkort een lezing te organiseren. Dus als je interesse hebt om je 'Maastricht-ervaring' te delen in Parijs, dan verwelkomen we je graag bij ons volgende evenement.

alumni17

Polen

Welkom op de pagina van de Alumnikring Polen!

Omdat er meer en meer UM-alumni in Polen werken en wonen, zagen we een behoefte aan een platform voor communicatie en netwerken. Sinds de oprichting in juni 2013, is de Alumnikring Polen uitgegroeid tot een groep van 20 actieve leden die regelmatig naar de bijeenkomsten komen.

De Alumnikring Polen bestaat uit een diversiteit aan studies, leeftijden en banen maar allemaal hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk dat we trots zijn op het feit dat we in Maastricht hebben gestudeerd en trots zijn op het feit dat we in Polen wonen. Deze twee elementen willen we door middel van onze activiteiten naar voren laten komen.

Als je kennis wilt maken met de Alumnikring Polen, meld je dan aan voor een bijeenkomst. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, locaties en/of sprekers, geef dat dan aan ons door via alumni@maastrichtuniversity.nl.

Tot snel in Polen!

alumni22

Rotterdam

Ook in de grootste havenstad ter wereld, Rotterdam, wonen en werken UM-alumni. Na je studie in Maastricht kun je je oud-studiegenoten ontmoeten tijdens formele en informele bijeenkomsten. Graag tot ziens bij een van onze eventementen!

alumni23

Singapore

Utrecht

In het hart van Nederland hebben veel alumni van de Universiteit Maastricht zich verzameld onder het motto 'What happened to U... trecht?'. Dit is de plek waar vrienden, professionals en bekenden van UM-alumni elkaar weer kunnen ontmoeten. Het einde van je studie in Maastricht betekent niet het einde van de herinnering. Dus kom ook naar de UM Star Lectures, borrels en andere activiteiten en ervaar wat de Utrechtse alumnikring jou te bieden heeft!
Overigens: de alumnikring Utrecht is op zoek naar nieuwe actieve leden!

alumni26

Wenen

West-Brabant

Van harte welkom op de kringpagina van de Alumnikring West-Brabant. De Alumnikring West-Brabant is een actieve kring van alumni met diverse achtergronden in studie, leeftijd en banen. Twee dingen hebben we in ieder geval wel gemeen en dat is dat we er trots op zijn aan de Universiteit Maastricht (UM) gestudeerd te hebben en dat we in West-Brabant te wonen. Deze twee elementen willen we dan ook in onze activiteiten naar voren laten komen.

De provincie Brabant is in beweging en 'Brabantstad' staat inmiddels op de kaart bij overheden, instellingen en bedrijven. Het zal jullie niet verbazen dat het een steeds populairdere vestigingsplaats aan het worden is voor starters. Het huidige aantal van bijna 2628 UM-alumni is dan ook groeiende! De provincie Brabant is opgedeeld in drie alumnikringen die verschillende regio's vertegenwoordigen. Deze drie regio's zijn: Noordoost-Brabant (rondom 's-Hertogenbosch), Zuid-Brabant (rondom Eindhoven) en West-Brabant (regio gelegen tussen Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en Waalwijk).

Sinds 2006 bieden we als alumnikring verschillende activiteiten aan jullie aan. Deze activiteiten hebben doelen zoals het informeel ontmoeten van oude bekenden en nieuwe (zakelijke) contacten; contacten leggen met overheden, instanties en bedrijven in de regio; een platform bieden voor academische verdieping; en binding geven met cultuur en historie van de regio. Twee tot vier keer per jaar organiseren we samen met het Alumni Office van de UM pakkende activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn themabijeenkomsten met bekende sprekers en actuele thema's zoals 'Zorg = Big Business', 'PandUmie', 'De boef de baas'; masterclasses met o.a. Richard Engelfriet: 'Hoe vang ik een rat'; en bourgondische borrels met o.a. Huub Hangop, de 'Mestreechter Pub Quiz' en culinaire proeverijen.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze activiteiten en dan maken we graag kennis met je!

alumni27

Zuid-Brabant

De Alumnikring Zuid-Brabant is een netwerk van ruim 4200 afgestudeerde en gepromoveerde studenten van de Universiteit Maastricht. Diverse keren per jaar komt de Alumnikring Zuid-Brabant bij elkaar om op een informele manier de banden met de Universiteit Maastricht en met elkaar aan te halen.

De leden van de alumnikring hebben allemaal een gemeenschappelijke factor: ze hebben gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast zijn onze leden trots dat ze in de regio Eindhoven mogen wonen en/of werken: een innovatieve technologieregio van wereldformaat. Hightech wereldspelers en onderzoeksinstituten werken hier samen aan maatschappelijke uitdagingen.

Kenmerkend voor de Alumnikring Zuid-Brabant zijn de diverse achtergronden van haar leden. We kennen een grote diversiteit aan studies, leeftijden en banen. Zo verwelkomen wij onder andere gezondheidswetenschappers, juristen en economen.

Regelmatig organiseert het kringcomité bijeenkomsten om de Maastrichtse alumni met elkaar in contact te brengen en te houden. Deze bijeenkomsten hebben een inhoudelijke component waarbij actuele onderwerpen worden besproken en een sociale component, waardoor alumni de mogelijkheid krijgen elkaar (beter) te leren kennen en hun netwerk te vergroten. Daarnaast zorgt de alumikring voor een kennismaking met bedrijven, overheden en instanties in de regio Eindhoven.

Wij zien je graag terug bij een van onze bijeenkomsten!

alumni29

Zuid-Limburg

De Alumnikring Zuid-Limburg wil graag de band versterken tussen de Universiteit Maastricht (UM) en UM-alumni die in wonen en werken in Zuid-Limburg. Regelmatig organiseert de kring meetings, zoals als opfriscursussen, workshops, discussieavonden, culturele avonden en netwerkbijeenkomsten. Je 'ontmoet' de comitéleden op deze webpagina.

We streven naar diverse en inclusieve meetings, waarbij we de verschillende achtergronden en leeftijden van onze groepsleden vieren. In nauwe samenwerking met het UM Alumni Office, verbinden, stimuleren en inspireren we alumni om te werken aan hun ambities. 

alumni30

Zürich

Welkom op de pagina van de Alumnikring Zürich!

De Alumnikring Zürich geeft de Universiteit Maastricht (UM) de mogelijkheid om in contact te blijven met haar alumni in Zürich en nabijgelegen kantons. Momenteel hebben we als alumnikring meer dan 500 leden met verschillende achtergronden in werk, woongebied en nationaliteiten. Sommige leden wonen al enige jaren in Zwitserland, anderen zijn pas net in Zürich komen wonen.

We organiseren regelmatig bijeenkomsten, zodat alumni hun ervaringen met bijvoorbeeld bedrijven en instellingen kunnen delen in een gezellige, informele sfeer. De alumnikring biedt ook een sociaal netwerk voor alumni dit net in Zürich of in de omgeving zijn komen wonen. Natuurlijk focussen we niet alleen op de zakelijke kant van het leven, maar informeren we elkaar ook over de beste skipistes en de beste locaties om na het werk even lekker te ontspannen.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen op onze bijeenkomsten!

alumi32