Hande Wevers wint Maastrichtse Mensenrechtenprijs 2019

Hande Wevers (master student Globalization and Law, specialisatie Human Rights) heeft de Maastrichtse Mensenrechtenprijs 2019 in de categorie 18 jaar en ouder gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar gedicht 'Nature v Nurture' uit handen van voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes. Hij lanceerde de Maastrichtse Mensenrechtenprijs in 2015.

"Ik voel me vereerd en nederig dat ik de Mensenrechtenprijs van Maastricht heb gewonnen. Het was een zeer spannende avond en de emoties liepen hoog op. Dit jaar was het onderwerp voor de vijfde editie van de Mensenrechtenprijs van Maastricht ‘Freedom from Fear’. Ik zag de poster voor de aankondiging van deze voltooiing in de hal van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid waar ik momenteel ook mijn masterstudies voortzet. Ik volg de Master Globalisation and Law met de specialisatie in Human Rights. Op basis van mijn passie voor mensenrechten en de kans om deel te nemen aan deze wedstrijd met een creatieve inzending zoals een gedicht, moest ik mijn eigen inzending indienen. Dit was echt moeilijk voor mij vanwege mijn verleden waar ik lang in angst leefde tijdens mijn jeugd en de gevolgen daarvan vertaalden zich in worstelingen met geestelijke gezondheid in mijn volwassen leven. Geestelijke gezondheidsproblemen zijn echt en ik ben hier om ook het stigma te doorbreken en het gesprek te beginnen. Deze prijs vertegenwoordigt voor mij, het doorbreken van mijn angst, het verkrijgen van mijn vrijheid en spreken."

Hande Wevers

De Maastrichtse Mensenrechtenprijs

Het doel van de Maastrichtse Mensenrechtenprijs is om studenten te laten stilstaan bij de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tijdens hun studie in Maastricht. De wedstrijd staat open voor scholieren en studenten van het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs.

Lees ook

Meer nieuws