Ben je okay? college beschikbaar voor alle UM studenten

Het Programma Seksuele Veiligheid heeft het ‘Ben je okay?’ college beschikbaar gemaakt voor alle UM studenten. Een college ter bevordering van seksuele veiligheid en seksueel welzijn. 

Het college richt zich op het introduceren van het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag en heeft als doel om studenten te enthousiasmeren en activeren. Want zoals voor alles wat de moeite waard is om voor te vechten geldt: we hebben bondgenoten nodig. 

Dus tijdens dit college wordt aandacht besteed aan hoe seksueel grensoverschrijdend gedrag kan worden voorkomen, hoe je een bondgenoot kan zijn en welke mogelijkheden er zijn voor ondersteuning bij de UM. 

Eerst de eerstejaars

Tijdens de facultaire introductie voorafgaand aan het studiejaar 2023/24 hebben alle faculteiten en onderwijsprogramma’s dit halfuur durende college aangeboden aan alle eerstejaarsstudenten. 

Het college werd gegeven door ondersteunend personeel bij de UM; studieadviseurs, psychologen, vertrouwenspersonen en het team Programma Seksuele Veiligheid. Hierop kwamen al veel positieve reacties van studenten én medewerkers. Oftewel, het eerste doel is behaald; studenten worden enthousiast om zich in te zetten voor seksuele veiligheid.

Volg het college op
Canvas Student

Peer-to-peer education

De online versie van het ‘Ben je okay?’ college is extra speciaal omdat twee studenten, Dana Feijen en Fleur Aben, het college hebben opgenomen. ‘Uit onderzoek blijkt dat peer-to-peer education effectief is voor dit onderwerp en het is tof om op deze manier studenten te betrekken bij het programma’, zegt programmamanager Joyce Grul.

‘Wij zijn ontzettend trots en kijken uit naar de reacties van ouderejaarsstudenten op de colleges.’ Binnenkort hoopt het programmateam de evaluaties van de collegegevers en studenten te analyseren en de resultaten te delen. ‘Zo kunnen wij het voor komende cohorten nog beter organiseren.’

Ga via deze link naar het college en log in met je studenten UM logingegevens: 

De naam van het college is geïnspireerd op de stickers met de vraag “Are you okay?” op de universiteit, die je helpen om steun te vinden bij de UM.

Lees ook