8 mei 2019

ITEM en Uhasselt lanceren hun interuniversitaire samenwerking

in aanwezigheid van de gouverneurs van de provincies Belgisch en Nederlands Limburg, de besturen van de Universiteit Hasselt en Maastricht University

Werken over de grens brengt belemmeringen met zich mee op het gebied van fiscaliteit en sociale zekerheid. Door het uitblijven van Europese regelgeving zijn zowel de actieve als de gepensioneerde werknemers en ondernemers die grensoverschrijdend tussen België en Nederland wonen en werken aan meer dan één rechtsstelsel overgeleverd. Die rechtsstelsels houden vaak geen rekening met de eigenheden van wonen en werken over de grens en zijn ook niet op elkaar afgestemd. Dit hindert de ontplooiing van grensoverschrijdende activiteiten én levert ingewikkelde juridische vraagstukken op.