UM e-mailaccount, UMcard en Bewijs van Inschrijving

UM e-mailaccount

Elke nieuwe student ontvangt van de Universiteit Maastricht (UM) een UM e-mailaccount. Dit e-mailaccount gebruik je vanaf ontvangst altijd voor alle correspondentie met de UM. Je e-mailaccount bereik je via de webmail. Een voordeel van webmail is dat je altijd en overal toegang hebt tot je e-mail, adresboek en agenda.

Wat kun je met webmail?

  • e-mails lezen, schrijven, versturen en ontvangen
  • e-mails ordenen in mappen, verwijderen en zoeken
  • regels instellen zodat e-mails automatisch worden verwijderd, in een specifieke map worden geplaatst of worden doorgestuurd
  • je agenda bijhouden
  • e-mailadressen opzoeken
  • synchroniseren met mobiele apparaten.

 Klik hier voor UM webmail  

UMcard

Als je je voor de eerste keer inschrijft als student aan de UM, en je hebt voldaan aan al je inschrijfverplichtingen, dan ontvang je een UMcard.

De UMcard gebruik je binnen de UM als legitimatiebewijs, kopieerkaart en toegangskaart tot de UM-gebouwen, waaronder de Universiteitsbibliotheek.

Het Studenten Service Centrum (SSC) zorgt voor de uitreiking van de UMcards. Het SSC nodigt je via e-mail uit om je aan te melden voor een timeslot om jouw UMcard te komen afhalen. 

Zie ook de folder over de UMcard.

Bewijs van Inschrijving

Wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan en je bent officieel ingeschreven bij de Universiteit Maastricht (UM), ontvang je van de UM een Bewijs van Inschrijving. Op het Bewijs van Inschrijving staan je persoonsgegevens, opleidingsgegevens en de exacte periode van inschrijving. Elk studiejaar ontvang je een nieuw Bewijs van Inschrijving. 

Het kan voorkomen dat een instantie, zoals een kamerverhuurbedrijf, sportclub, bank of verzekeringsmaatschappij, een Bewijs van Inschrijving wil zien om te controleren of je dit studiejaar ingeschreven staat als student. Ook de UM kan in bepaalde situaties vragen naar je Bewijs van Inschrijving, bijvoorbeeld bij het afnemen van toetsen (dit verschilt per opleiding). 

Extra Bewijzen van Inschrijving vraag je gratis aan bij de Informatiebalie van het Studenten Service Centrum via:

study@maastrichtuniversity.nl 
+31 (0)43 38 85 388

of bezoek onze Informatiebalie in het Visitors’ Centre: Bonnefantenstraat 2